mandag den 29. december 2014

Plush i sneen

Så fik jeg monteret og afprøvet min nye gaffel
Fox 32 Float 29" Factory CTD-Adjust FIT 100

Den er hvad jeg troede Fox helt automatisk var, nemlig stabil, plush og med gode indstillingsmuligheder, og ikke som den åbenbart mega billige FOX-Evolution gaffel Giant cyklen kom med..

Denne, med den gyldne kashima-coatning, flyder (plush) pænt hen over alle alle ujævnhederne og holder øjensynligt stabilt forenden oppe, også når sporet bliver råt. Den gamle var såmen også stabil nok, men først når man havde justeret trykket så højt op, at det bløde var gået hinsidens.  Havde denne været på cyklen fra starten, havde jeg ikke gået og drømt mig tilbage til Leftyen på den gamle Cannondale.

Men, en Lefty er det ikke, den bøjer således stadig en smule når man bremser, så det bliver spændende at sammenligne med den Lefty-gaffel der kommer en gang i næste uge.

Som tidligere skrevet, står jeg jo en gang først i 2015 med to forskellige top MTB´ere med hhv denne topmodel Fox gaffel og Cannondales topmodel Lefty-gaffel. To forskellige bagaffjedringssystemer, Maestro og CVA.. som dog begge er af typen Floating-pivo-point, hvilket er det der passer mig bedst. Og så skal der testes og skrives ;-)

På turen idag, var der lidt frost og 5 cm sne, stor fornøjelse. Årets kilometerantal til dato ramte præcist 7.500 !

torsdag den 25. december 2014

Så kom sneen

Med en forædt og fordrukket julemand bag styret, gik 1. juledags cykeltur på den klassiske "spinnings-tur".

Endelig frost og sne, meen mudderet var stadig blødt. Ikke desto mindre kørte jeg 3 minutter hurtigere rundt, end den hidtidige rekord.. indtil indkørslen til Dyrehaven. Froststormen stod lige ind på næsen og gearet var frosset. Alligevel tabte jeg kun med 1:12 til mig selv fra oktober, hvor jeg havde medvind og et tørt spor.  Godkendt!

Det frosne mudder spules af. Det blev alligevel en hvid jul


onsdag den 24. december 2014

Regntid - lillejuleride

Det kan godt være, at vinteren er aflyst, for vi har endnu vores første nattefrost til gode, men regner, det gør det.
Ingen hvid jul  i år, det er regn!

Årets cykeltur lillejuleaften gik til den Nordsjællandske perle Danstrup Hegn. De fleste fra holdet havde andre aktiviteter i år, så det blev Team Sol og Sommer der holdt traditionen i hævd.


Danstrup Hegn er en dejlig rute, fordi den normalt ikke er slidt, sværhedsgraden er helt afhængig af farten, skoven er varieret og køn og der er ikke så mange mennesker.  Mennesker var der heller ikke mange af i går, nul faktisk, men ellers var den rigtigt svær. Jeg har kørt i mere mudder, men dette tangerede rekorden, og denne var særlig klæg. Dele af sporet er lagt om, direkte placeret på skovbunden, og det er ikke et godt underlag, når der er begyndt at komme flere ryttere. der skal ikke meget til før end hjulene har kørt sporet op. Selvfølgelig kunne det køres, men det var helt uden flow. 

Selvfølglig var det godt at være ude, også selvom det kun blev til 8 km, pulsen kom op, men rigtigt sjov var sporet ikke..

Senere, da jeg vaskede cykler, lagde jeg mærke til at der er åben vand på græsplænen hjemme. Haven har omdannet sig til sø igen.. der er virkeligt kommet megen regn den sidste uge.. Så det er ikke sporet i Danstrup Hegn der er noget galt med, det er forventningen om at man både kan cykle flow og have regntid der ikke passer sammen.

Heldigvis har de endeligt lovet frost mellem jul og nytår. :-)

Glædelig jul! 

tirsdag den 16. december 2014

Tæsk med garanti

Har du ikke købt for få reservedele? spørger den bedre halvdel af Team Sol og Sommer en gang i mellem, hvilket er et signal til at droppe den omsiggribende udskiftning af slidte dele på cyklen, og i stedet købe en hel ny cykel frem for et hav af dele.  Dejlig med en forstående hustru :-)

Efter tre års indsats i mudder, er tiden allerede kommet til min ellers så elskede Giant Anthem X29 MTB´er.

Kort levetid må man sige, men tæsk har den fået. Jeg går virkeligt til stålet ude i skoven, og vinterens mudder sliber overordentligt effektivt på det hele. Der er skiftet en del eger, og et par af niplerne fra de gamle knækkede eger triller rundt inde i fælgen, der er skiftet det hydrauliske bremsesystem i bag, gearkabler, glidelejet hvor støddæmperen sidder fast i stellet, samt selvfølgelig sliddelene: kæde klinger og kassette i bag..

Og nu larmer hjullejerne tydeligt, den affjedrede forgaffel har set bedre dage, dæmperen på bagaffjedringen knaser som en beduin med sand mellem tænderne, og endnu en gang er det tid til at skifte sliddelene. Og stellet har fået en lille tanke:
Lakken er krakeleret lige under svejsningen mellem overrøret og saddelrøret
Jo, den har sandelig fået bank af vejr, vind og rytteren.

Så er det man overvejer hvad strategien skal være.. ...og bestiller en ny cykel. Denne gang en særlig herlig connoisseur-cykel fra MTBens hjemland, USA... Den skulle være kommet lige inden jul, men de havde glemt at smide den ombord på fragtskibet, så nu er den på vej med fly og lander måske i reservatet mellem jul og nytår..

Men den gamle.. joe den kunne jo sættes i stand, så den kan sælges eller stå for skud de dage hvor mudderet er for slemt.. den nye skulle dælme nødigt have en så kort levetid.

Jeg havde lovet mig selv lige at gå forbi en Giant forhandler siden jeg opdagede krakeleringen i marts.. mon det var stellet og ikke bare malingen? Men MTB'en hang så godt på væggen hele sommeren....

Istedet googlede jeg efter stelbrud forleden og fandt ud af at flere havde samme revne, at det faktisk er stellet der er revnet og de fleste tillige har et brud nede hvor bagdæmperen sidder fast i stellet... og fanme jo.. det havde jeg også
Heldigvis fandt jeg også, at Giant har livstidsgaranti mod stelbrud, og (i hvertfald i USA) skifter stellet til et nyt, helt uden at kny. hmm...

Så fik jeg taget mig sammen til at gå til cykelhandleren i går.. De to brud generer mig sådan set ikke, så det ville ikke undre mig hvis beskeden havde været.. "der er jo ikke noget rigtigt brud endnu!" men nej, han tog et par billeder og lovet at vende sagen med Giant.

Og allerede i dag, dagen efter, kom så beskeden, at Giant havde godkendt skaden og ville erstatte den. Yes!!   Men men men.. Giant havde ikke flere alustel, så om jeg ville acceptere et carbonstel i stedet?  Oh yes, det kan du tro!  :-)

Nu vil det jo være synd at montere de udslidte elementer på en helt ny carbonramme.. så skulle man alligevel investere i et sæt nye reservedele.. af de lidt dyrere; hjul og forgaffel? hmmm....så på et tidspunkt mellem jul og nytår står jeg måske pludselig med to topdollar Carbon MTB´ere?  ;-)

Men summa summarum, jeg er ikke ked af at have anbefalet Giant Anthem 29 til flere af mine gode cykelvenner. Den kører fantastisk og Giants garanti er second to none!