søndag den 31. oktober 2010

Pyrenæerne på langs - C2C

Selvom jeg aldrig har behøvet at sætte et mål for at motivere mig selv for en cykeltur, er der alligevel sat et pejlemærke for næste sæson!

Jeg har nemlig lige tilmeldt mig Coast-2-Coast i uge 34, sammen med svogeren og det halve af Galten CK. Ruten går på langs af Pyrenæerne fra vest til øst. Fra Atlanterhavet over Col de Peyresourde, Col de Tourmalet, Col d´Aubisque, Col de Marie Blanc og Col de Portet d´Aspet, til afslutningen ved Middelhavet. Seks dage!

Og mig der hader at køre op ad... ..

Ja, så er der i hvert fald disket op til nytårsfortsætterne. Vægten skal gerne ned på under 80 kg til august næste år!

En elevator med diarre

Der er mange forskelle mellem landevejscykling og MTB, og mudderet er kun en lille del af det.

Selvom landevejscykling bestemt har sine styrker, har vi alligevel set en række MTB-ryttere ankomme stærkt på landevejen. Den kvindelige danske MTB-mester vandt således i år ubesværet såvel DM i linieløb som enkeltstart.. uden rigtigt at have prøvet noget af det før. Og tilsvarende har vi set Kyllingen og Jakob Fuglsang mfl  træde ind i spidsen af de professionelles rækker, når de ramte asfalten.

Og hvorfor?

Tja en af grundene er nok at en MTB tur med tryk på, er en gevaldig stabel interval træning. Figuren her viser min hastighed markeret med blåt og min puls, markeret med rødt. Som det ses, opfører begge sig som en elevator med diarre de første seks kilometre, hvorefter der bare ligges et jævnt højt niveau de efterfølgende 12 km.

Først en rundtur i Geels, og så en tonsertur lang Lyngbyvejen hjem. Sjovt at der er så stor forskel i hjerterytmen. Ingen tvivl om at hvis det er intervaltræning der giver styrken (og det påstår de jo) er giver turen i skoven meget mere end den dobbelt så lange tur hjem, og der blev ellers også gået til stålet.

Ellers også er det bare træning i elevatorhjerte ;-)

onsdag den 27. oktober 2010

Efteråret kommer

Så må jeg konstatere, at det ikke længere går med hårdt pumpede lavprofil dæk i skoven. I går var Geels skov for alvor præget af 2-3 cm brun sæbe (eller sådan noget) Så nu skal der skiftes til bløde mudderæk med store knupper.

Og tænk, så var der spredt salt på cykelstierne da jeg fræsede hjem fra skoven. Godt raceren har været ude den sidste gang.. nu skal den bare gøres ren og lækker, så den kan finde sin plads i hometraineren...

Jo, det er blevet efterår

søndag den 24. oktober 2010

Hvad byder man uventede gæster?

En cykeltur naturligvis!

Søsteren og svogeren meldte pludselig deres ankomst i efterårsferien, og det kom der en masse hyggelige stunder og to gode cykelture ud af. En tur rundt de mest hyggelige steder i Nordsjælland, og en tur til Dragør. To vidt forskellige steder med hver sin charme.

Sådan stod en pæn del af efterårsferien i cyklingens tegn, som sædvanlig:

Årets sidste racertur på efterårsferiens første lørdag. En 100 km lang tur op omkring Esrom Sø. Forbavsende hårdt. Muligvis fordi jeg ikke havde været på cyklen det meste af 14 dage, men der var nu også flere andre der ømmede sig. Kørt til blev der nu også.

Team Sol og Sommer kom en lille tur på MTB i Hareskoven, så den bedre halvdel kunne teste sin nygejlede og toptunede MTB. De første 100 meter mødte vi heldigvis ingen, for så tror jeg de havde fået den lækre cykel meget billig, men pludselig sad balancen der igen, og det gik flyvende over sten, grøfter og sågar smalle bjælkebroer. Det bliver en fed sæson!

Der blev kørt en enkelt gang Nightride i Geels skov. Det er f.. sjovt men særdeles bindegalt.

Og så afviklede vi to gange hardcore MTB kursus med eksterne instruktorer. Sjovt og lærerigt. Elementer som kørsel op af mandshøje brinker, vende med cyklen på stedet ved at hoppe, surfe på mudderpøle, tre teknikker til at hoppe over træstammer (20 cm går ok, 40 cm giver ømme ribben, skulle jeg hilse og sige), grøfter, rødder, generel opkørsel, samt gode råd om hvor man skal placere sig i sving på sporet. Der er ingen ende på hvor meget bedre man kan blive til at håndtere en cykel mellem træerne! (Og så tror jeg nok jeg ønsker mig en All-MountainBike, dvs en fuldaffjedret MTB med lang vandring.. tror jeg... )

Til gengæld nåede vi ikke til Fåborg for at køre årets sidste motionsløb, Alpetramp... Det blev alligevel for meget. Det er så første gang i fem år vi springer over, men man skal jo ikke altid gentage sig selv ;-)

tirsdag den 19. oktober 2010

SlushCup 2010/2011

Så er der meldt til til vinterens SushCup sæson.

Sidste år meldte jeg mig glad og fro til "Start 2", som er for eliten og alle de andre der intet vejer, men kører rigtigt stærkt. Selvfølgelig var det fordi jeg lige skulle lære hvordan man kører i et felt på single-track, og selvfølgelig var det fordi der var problemer med grejet... men jeg havde nu alligevel ikke behøvet konstant at være blandt de 10 sidste ud af 400 deltagere, til samtlige heat? (næsten i hvertfal)

Nå men i år har jeg så meldt mig til "Start 1", den for børn og halvfede/halvgamle motionister. Og her skulle jeg så gerne være blandt de første 10%. Lad se...

Vi starter traditionen tro med enkelt start på Herstedhøje. Bjergene med den berømte eller berygtede vandgrav...


Nå, damn jeg ser lige, at børneholdet ikke skal ned over den... ØV! Det er ellers halvdelen af fornøjelsen!

Og så går det ellers rundt på Sjælland med to til tre ugers mellemrum. Det er en fin lejlighed til at se andre skove, end dem vi normalt frekventerer.  www.slushcup.dk

Update 24.10.10: Har nu skiftet til Start2. Hellere komme ind sidst og have kørt en sjov rute, end komme ind først, efter noget der ligner landevejstons

søndag den 17. oktober 2010

MTB night ride

Så fik vi prøvet det af, at fræse rundt på skovstierne i bulder mørke med lys på. Man tænker lige umiddelbart på, at det er godt forsikringsselskabet ikke ved hvad man har gang i. :-) Men med tilstrækkeligt lys på, går det nu godt nok...
Vi startede klokken 17:00 og kørte en runde i Geels skov. Klokken 18:00, da vi skulle ud på anden runde var det blevet lygteføringstid, og så droppede folk lige så stille fra, i samklang mellem mørkets frembrud og deres cykellygtes formåen. Lys nok, i en mørk grandskov med masser af rødder og 25 km/t, er MEGET lys. Det gik fint nok, men jeg er glad for, at jeg har endnu en lygte undervejs

Sjovt var det, og en hel anden oplevelse. Og, vi var bestemt ikke alene. I takt med at de nødvendige lygter kommer ned i en pris der kan betales, kommer der flere og flere i skoven om aftenen. Og sådan må det være i et land, der ligger så nordligt som Danmark. Hvornår skulle man ellers træne?

onsdag den 13. oktober 2010

Første rene røv at trutte i 2010/11

Så er alle sliddelene skiftet for første gang i denne MTB sæson!
En ren røv at trutte i!

Øj hvor jeg glæder mig. Det er noget helt andet end landevejscykling, og i morgen starter mit Hardcore MTB kursus. Et af målene er at kunne krydse træstammer der er så store, at man skal have begge hjul af jorden på samme tid. Lad os se om det kan lade sig gøre ;-)

søndag den 10. oktober 2010

Det fjerde kontinent

Så fik vi det fjerde kontinent med, i form af et besøg i Botswana


Get Your Own MapView Larger Map

Botswana er et interessant land at besøge, ihvertfal for en blegfiset nordboer. Botswana har en af de hurtigst voksende økonomier og er politisk set ganske velfungerende. Så selvom vi til tider følte os som den eneste neger i brugsen i Hvide Sande, bare med omvendt fortegn, vi vi helt trygge. Underligt og til eftertanke er det også, at her er de vilde dyr dem, vi andre skal i zoologisk have for at se. Aberne løber fx frit omkring, som fx her i hotellets have.

OG sådan er mange ting anderledes. Alle folk er så pæne i tøjet, at almindelige danskere virker som laseroner, og selvom temperaturen var jævnt over 30 grader var det kun mig der bar shorts. Og det der med at gå ind på et apotek ude på landet, for at købe solcreme...fnis!

På det mere infrastrukturelle plan: Taxa er der næsten ingen af, til gengæld er der et stort antal pirattaxaer. Dem vi tog var anbefalet af hotellet og kørte til helt faste priser. Men det betød så også, at der kunne være lang ventetid, for hvis de lige havde en anden tur, ja så kunne der jo godt gå lang tid inden de kom. Busserne i hovedstaden Gaborone, er minibusser, rugbrødder, hvor man lige kan klemme 14 ind. De kører i faste ruter, men først når de er fulde. I myldretiden hele tiden, lige efter hinanden, men udenfor myldretiden kan der godt gå timer mellem. Så at stille sig op ved busstoppestedet kan være en tålmodighedskrævende affære. Og sådan er det i øvrigt med mange ting, man hænger sig ikke helt i en klokkestreng.

Medens vi ventede på flyet hjem, lejede vi en bil og kørte en tur langt ud på landet. Alle kører hensynsfuldt, og gudskelov for det, for det krævet sit at vende sig til at køre i den forkerte side af vejen, men geder, køer, muldyr, heste og aber løber frit rundt, så dem må man sno sig omkring. Men vejene er meget bedre end i Bulgarien, ja faktisk det meste fungerer bedre end Bulgarien.

Vi var forbi en game-reserve (dvs en mini nationalpark) hvor vi så Impalaer(antiloper), strudse, en flodhest (dvs øjene og ørerne, den sad ude i en sø, Geparder samt Giraffer (de er godt store, nar man ser dem i det fri). Men elefanter, Zebraer og løver har vi til gode. Men bare vent, jeg tror Afrika går i blodet på en.