torsdag den 22. november 2012

Salt

Kramper er alle cykelisters skræk, da det dels ødelægger ens performance men også i bund og grund gør nas! Derfor søges der alle metoder til at undgå kramper, og normalt hævder man at salt, specielt magnesium-salte hjælper.

Den myte jager Rune fra Aim-High en solid kæp igennem i dette indlæg hos Dansk Mountain Bike Klub. Magnesiumsalt har åbenbart kun en beviselig virkning mod såkaldte graviditetskramper, og det er jo næppe det, der plager cykelister ;-)

Jeg er heldigvis ikke plaget af kramper, men alligevel er jeg begyndt at bruge salt i min drikkedunk. Det startede egentlig med, at jeg ønskede mig noget hindbær-energi-pulver-fra-high5-stads i fødselsdagsgave, svarende til det svogeren præsenterede mig for på C2C sidste år. Det var en let sukkerblanding blandet med salte, og virkede enormt godt når man skal holde sukkermuren fra døren på vej op af bjergene. Det fødselsdagsønske gik i opfyldelse, og dertil kom et rør med Zero fra High5.

æh, Zero betyder nul kalorier, altså ingen energi, kun salt! Hmm, hvad mon meningen nu var med det?En af de varme dage på årets C2C røg en af brusetabletterne så i drikkedunken, saltbalancen er jo vigtig når man sveder meget. Tabletten indeholder salte og sødemiddel til at skjule brakvandet med.

Det smager bestemt OK, og virkningen for mig, er at jeg ikke er gået helt salttør når jeg kommer hjem fra cykelturen. Kroppen reagerer jo på fejltilstande og søger salt, hvis den er i underskud. Det betyder fx at man bestemt ikke skal smage maden til umiddelbart efter en cykeltur, for så er der ingen andre der kan spise den (er afprøvet!) men også at vi her i huset normalt er på flere timers jagt efter chips efter lørdagscykelturen. (Sikkert også derfor pomfritter er et grundstof i sportshallernes kantiner, jirks). Efter vi er begyndt at bruge salttabletterne kan vi tydeligt mærke, at kroppen er i bedre balance efter turen. Så nu er der bestilt til det næste års forbrug. 

Og mit tøjskab lugter nu mere af hindbær end sved, for flaskerne står derinde og tager lidt afsmag af sødestofferne og det dufter altså lidt.  Lyder egentlig ret jirks... men hva.. det virker ;-)

Ingen kommentarer: