søndag den 17. februar 2013

Berchtesgaden - Skiferie 2013

Jeg tror sgu jeg er ved at have fanget teknikken... :-)  Det er væsentlig andre moves end MTB, men lidt samme mindset. En rimelig hastighed er din ven, og husk det er kun for sjov!

Selvom det er tre år siden jeg sidst havde ski på, kom teknikken hurtigt igen. Og med lidt instruktion fra Thit og ikke mindst Andreas fik jeg så nogenlunde styr på de røde pister også. Den 6 km lange nedtur fra toppen af Rossfeld til Oberau blev taget én gang helt uden fejl.. og den isede røde på Obersalzberg gik fra at være skræmmende til halvkedelig på kun tre nedkørsler. Om jeg er parat til at tage afsted igen? You bet! Om end det godt lige må vente en uge.. hele kroppen værker.. ;-)

Ja, også i år var vi i Berchtesgaden, Bayern. Stedet hvor Bormann lod bygge et sommerhus som partiets gave til Hitler.. Kehlsteinhaus, som stadig ligger der, på en top med en vidunderlig udsigt,  måske bedre  kendt som Ørnereden, hvilket US Army fik til at tro, at der her lå en alpefæstning. Efter at have besat området flyttede de først igen i 1990´erne, og man forstår dem. Deres kaserne blev brugt til sanatorium for stressede soldater. Kasernen er nu revet ned og erstattet af et luksushotel, så på en måde forbliver området til erholung.. som man siger på de kanter. Det gælder også for os. Vi har fundet en pænt stor lejlighed i et hus lidt oppe af dalsiden, med en formidabel udsigt ned over byen Berchtesgaden og byens signaturbjerg, Watzmann, tysklands trejde højeste bjerg, her fanget en tidlig morgen på dette års skitur. Solen skinner på toppen og den opvarmede luft danner en lille hat over bjerget.

Vi havde i år, som sidst vi var her, fornøjelsen af at have hele vores lille familie med, Asger, Thit, Andreas og så os selv. Super humør og dejlige grin alle syv dage. Det er dejligt at kunne tage en uge ud og bare hygge os sammen alle sammen. (også selvom noget af tiden gik med lektier).

Vores favorit pisteområde er, og bliver Rossfeld. Her kan man se fra pisten stort set lodret ned på tagene af husene i Salzburg, en kilometer under os! Det er et meget flot område med meget lette pister, hvilket passer godt til de fleste af os, og de to unge måtte så finde ud af at træne hop, køre baglæns og blot hygge sig med hinanden. Sidstedagen tog vi dog til Götschen, et lidt mere proff område, hvor der også har været afholdt VM i snowboard. Her er til gengæld mange, så man står i mega køer til lifterne og de små 6-årige topedoer er konstant ved at køre en ned.. Sidst på dagen var løjperne meget isede og det er så som så med udsigten.. Rart med afveksling, men det bliver ikke vores favorit!
I øvrigt: På den nederste del af området, gjalder popmusikken ud over pisterne. Det var Radio Bayerns modstykke til DR-P3, omen tyskerne er mere grundige med deres radioaviser, så det var med en lille smule overraskelse, at det første vi hørte, da vi tog skiene på, var erhvervsnyheder i vild spredning ud over skifolket. Den går altså kun i Tyskland ;-)

Nu har vi holdt skiferie i Berchtesgaden i en hel del år, og jeg er parat til at prøve noget nyt. Ville gerne op, langt over trægrænsen i de store bjerge.. I år fløj vi derned, så vi kunne sådan set lande hvor det skulle være, meen vi holder så meget at dette lille hjørne i Europa, at det nok bliver samme sted næste år igen.. naturen, maden, øllet og priserne er nemlig ikke at kimse af..men måske kunne man liste ind i Østrig på en dagsudflugt til de høje alper!

PS: Er du kommet ind på denne blog-post fordi du søgte inspiration, kan jeg anbefale denne post, som er nogle år gammel, men stadig holder: http://teamsologsommer.blogspot.dk/2009/02/skiferie-berchtesgaden.html 

Ingen kommentarer: