torsdag den 2. januar 2014

2013 og 2014

Endnu et år gået godt.  7.769 km på cykel er ny rekord, og rekorderne stod lidt i kø i året der gik. Først skulle jeg lige have demonteret skruerne i foden, men så gik det ellers derudaf.

Største personlige bedrift var så absolut Styrkeprøven, de 542 km fra Tronheim til Oslo i et hug, og det i regnvejr.  Et er at de 542 km tæller godt i træningsdagbogen, men de lange træningsture inden gjorde det også godt.
Bedste oplevelse var nu da den bedre halvdel af Team Sol og Sommer, meddelte at hun også havde meldt sig til C2C.. og hvilken tur blev det ikke til i den absolutte sensommer! Splendid vejr, super selskab og flotte bjerge!

Grafisk så året således ud:
Man ser at vintermånederne er på MTB i skoven uden alt for meget hverdagstræning, hvorfor kilometertallet her er noget lav, vinterferien i februar tegner sig tilsvarende. Men det gør juni, med Norgesturen også, endnu en personlig rekord med 1.509 km på én måned. Når juli ligge så lavt, skyldes det en skade, som opstod efter den intensive juni måned. Jeg skiftede sko på en træningsaften umiddelbart efter, og det var mere end akillessenen kunne udholde.. jeg prøvede at træne lidt mindre effektivt, men det forsvandt først da jeg havde holdt et par ugers pause.   September med C2C er også tydelig i diagrammet, men november måneds lavpunkt kan kun undskyldes med arbejde.. det skal jo også passes i ny og næ ;-)

I den mere kuriøse side havde jeg 14 punkteringer, dvs i gennemsnit en pr 555 km. Det svarer meget til sidste år, hvor jeg kørte godt 500 km pr punktering.

Hvor meget jeg end holder af at køre MTB, er jeg mentalt ved at være færdig for denne sæson.. er helt parat til de lange træningsaftener på raceren.. men der går jo altså et par måneder endnu.. suk.. jeg er helt beredt!  Målet for 2014 er nemlig skrevet!  Selv jeg ville have forsvoret det, har jeg alligevel i et svagt øjeblik sammen med et par andre fra OCC tilmeldt mig det store danskerløb, Marmotten, som går over tre store bjerge i Alperne, afsluttende op af Alpe d'Huez. De 174 km er ikke noget problem, men de 5.000 hm svarer sgu til en halv C2C!  Det skal køres den 5. juli..  Træningen hedder mange kilometre og stort vægttab, jo jeg ved godt hvad foråret byder på :-)

Ugen efter har vi aftalt at køre op på det skaldede bjerg, Mont Ventoux med nogle af cykelvennerne.. Så, det bliver en uge med nogle bjerge jeg aldrig har kørt før. Spændende!  Harzen i slutningen af maj.. og måske en lille tur til Pyrenæerne forår eller efterår, hvor en af de andre cykelvenner har et hus.. Så selvom der for første gang i tre år ikke er planlagt en C2C i september, bliver 2014 alligevel et bjergrigt år.. og jeg glæder mig :-)  

Så, det bliver et år men mange bjerge og et hav af ture med forskellige gode venner fra Ordrup CC.. præcis som det skal være. Den bedre halvdel af Team Sol og Sommer springer Marmotten over, men er ellers med til det hele, cool Hanne!

Nu er det eneste problem som sagt altså, at vi stadig har vinter og jeg er 100% klar til at kaste mig ud i træningen. Mon jeg skal finde mig et MTB-mål for de næste pr måneder for at holde gejsten oppe?

1 kommentar:

Jørgen sagde ...

Kære Per, til lykke med Styrkeprøvemedaljen. Den fortjener du.
Jeg undrer mig ikke over de få kommentarer du får til del. Ingen kan nå at følge med i din aktivitet.
Jørgen