onsdag den 19. februar 2014

Nye bremser

Så fik al mudderet taget livet af mine bremser på baghjulet. Ikke bare klodserne, men kalibrene begyndte at lække olie, og så hamrer håndtaget bare i bund uden særlig påvirkning af fremdriften. Det gør det lidt svært at køre stærkt i skoven, når man kun kan bremse på forhjulet.

Eftersom jeg er grundigt træt af Avid-bremserne som cyklen var fabriksudstyret med, (de bremser godt nok,  men var bøvlede at skifte klodser på og stort set umulige at få alt luft ud af) benyttede jeg lejligheden til at skifte til japansk kvalivare, nemlig Shimano XT

Nu med kølefinner, ahvabeha ;-)

Sådan et sæt kommer som et færdigt sæt, med bremsehus, slange og bremsehåndtag, pre-fyldt med olie.. lige til at skrue på.  Slangen var naturligvis for lang, så hvordan korter man sådan noget af, uden at skulle genpåfylde olie.. for så er ideen om, at det kommer som sæt jo ligesom tabt.

Jo, det er bare at hive bidetangen frem, olien løber ikke ud så længe, der ikke er hul i den anden ende. Se bare videoen her nedenfor... elsker sgu Shimano!  ;-)
PS: Jo, det er dyrt i vedligehold at smide cyklen i skovens mudder.. men rart nok at det kan gres ret simpelt som gør-det-selv.. og så er det hyggeligt også ;-)

Ingen kommentarer: