fredag den 2. januar 2015

Bjergåret 2014 og optakt til et spændende 2015

Sikke et år på cyklen, det der 2014.. store bevægelser, store bjerge og mange kilometre! Et rigtigt bjergår!


Som det ses af grafen, er 2014 uden tvivl det år hvor jeg har opretholdt en mest stabil indsats på cyklen, ikke de store udsving eller rekorder, men mange træningsgange, og det summer alligevel op til 7551 km, kun godt 200 km under sidste år, hvor der jo blev kørt den lange Styrkeprøve.

Sommersæsonen startede overraskende op med en kondition og styrke der lå helt på højde med toppen i 2013. Så det tegnede supergodt!!  Men, desværre havde jeg et megastyrt i slutningen af april, hjernerystelse og sygemelding i en-to uger, og massivt hukommelsestab den første uge efter!  Not funny at ryge ud over styret med 55 km/t. Godt plantet på sofaen, hjalp det på vægten, at appetitten ikke var der, men desværre var lidt mere end halvdelen af de fem tabte kilo muskler.. så da vi mødte sommeren, var jeg bestemt ikke længere i topform.

Styrtet aftegner sig i det (forbavsende) lille dyk i antallet af kilometre i maj.. skulle jo lige starte forsigtigt op igen. Men det lykkedes at komme så meget tilbage på cyklen, at Harzenturen gik OK.. og da sommerferien indtraf, gik den sydpå til danskerløbet Marmotten i området rundt om Alpe d'Huez.. nok noget af det hårdeste jeg har lavet til dato. Ingen imponerende tid, men gennemført.. hvilket med den forberedelse såmen var imponerende nok. Ugen efter på Ventoux.. og så videre ned til Poujol til nogle småture i Massif Centrale.  Senere, i oktober, gik turen så til Pyrenæerne, for fjerde gang. En stor fornøjelse. :-)  Godt 20% af mine racer-kilometre kørt i 2014 således i de høje bjerge. Det er nu rimeligt OK af en fladladsbeboer :-) Og dermed må vi sige, at racerdelen af 2014 var en stort bjergår!

November og december er det lykkedes TeamSologSommer at opretholde hverdagstræningen, godt nok kun en time på MTB tirsdag og torsdag, men hyggeligt og givende. Vi har været gode til at holde hinanden igang, men er nok også hjulpet af den globale opvarming.. vi har jo ikke haft megen sne. Dermed har vi holdt cirka 400 km pr mdr, hvor vintersæsonen plejer at ende på 150 km pr uge. Fortsætter det, så bliver opstarten af 2015 helt fantastisk.

Min trænergerning er blevet udvidet med, at jeg nu kører MTB-søndagsture med B&U-holdet, fantastisk hyggeligt. Når vi kommer til racersæsonen skal de nok til at køre løb, men mit eget forsæt er at få kørt noget sommerMTB også.. for første gang rigtigt. Jeg har et par nye MTB´ere på vej, og den ene af dem bliver vist udnævnt til tørvejrscykel.. og den skal jo bruges ;-)

Og så har vi meldt os til endnu en ugetur: For en gangs skyld ikke i Pyrenæerne, men Alperne, på tværs af Italien, så vi ender i Dolomitterne. Det bliver spændende. Jeg holder meget af Pyrenæerne, men trænger til at se noget nyt, og Italien er er jo dejlig.

Så mit mål for 2015 er:
- at opretholde den gode form jeg er i lige nu, denne gang over hele sæsonen
- gode træningsture med 9-holdet, så vidt som muligt tre gange om ugen i sommerhalvåret
- at køre to motionsløb: den lange på Grindstedløbet, og NordJylland Rundt
- ugeturen i Alperne..
- Noget sommerMTB på tørre hurtige spor, om søndagen, eller evt en lørdag i ny og næ
og
- Vigtigst: Mange hyggelige ture med hustruen!

Det lyder ambitiøst, men jeg har faktisk som mål at få kørt lidt færre kilometre i 2015.. Vil gerne prioritere MTBen lidt mere, og det giver altså lidt færre km i bogen.

Ingen kommentarer: