tirsdag den 25. august 2015

Tour de Alps - dag 3 - Passo Gavia og Tonale

Dag 3 startede med stigningen op til Gavia lige udenfor hotellet i Bormeo. Stelvio er imponerende, men Gavia var det flotteste bjerg på årets tur.. og så hjælper det også, at morgen temperaturen lå på 11 grader.. for koldt til nogen, men nok til at kalde velværet og trods alt også sveden frem på panden hos os andre.. trods korte ærmer og ben.

Morgensolen skinner på Viggo

Gavia holder 5,5 % over 25 km, men varierer meget, så der er også passager over 15%

Øverst er der et plateau.. se det er højfjeld som vi elsker det!

Team Sol og Sommer på toppen

Nedkørslen fra Gavia er nok det mest tekniske og sjove jeg endnu har kørt. Snævre sving og snævre veje hvor man dårligt kunne passere modkørende biler, men også utroligt smukt.

Herefter var det op mod Tonale, hvor frokosten ventede.  Tonale er efter min mening intet specielt, men nu var det igen blevet så varmt, at småkilderne skulle besøges!

Dagens 141 km og 2300højdemetre kronedes med at min cykel gik i stykker. Nitterne der holder forskifteren i stellet valgte at kvitte jobbet. Så det første der blev gjort i målet var at fjerne forskifteren, så der var plads til kæden. Så måtte al skifte mellem store og lille klinge ske manuelt med fingeren... lille klinge i bunden af bjergene.. stor klinge på toppen, inden vi kørte ned.  Det fungerede faktisk forbavsende godt.. når man kører opad i 3-4 timer har man ikke brug for at skifte til stor klinge ;-)

Ingen kommentarer: