onsdag den 16. december 2015

Så er vinterdækkene monteret

Nu er vinterdækkene monteret på cyklen!I mange år, 7-8 stk, har jeg ønsket mig en fatbike, som er en cykel med meget brede dæk. Kun for sjov, til at køre i sneen og på stranden.. så da de hidtil har været ganske dyre, var det først i år, hvor de store mærker for alvor gik ind i markedet, at prisen kom ned i et leje, hvor jeg ville købe en cykel som med garanti ikke kommer meget ud.

Som det ses er den med stiv forgaffel, affjedringen ligger i dækkene, da dæktrykket ligger mellem 0,4  og 0,5 bar.

Første tur var nu på en lånecykel med affjedring, en Cannondale med lefty-gaffel. En tur i St Dyrehave med klubben. Vi morede os lidt med at have alle mulige cykler med.Og hvordan kører den så? Er den ikke tung?  Tjo, den vejer da en tre kilo mere end en normal MTB, men ikke desto mindre kørte jeg fra de fleste.. den er ikke tung at køre. Dog overraskede det mig lidt, at dykkede forhjulet først ned i et hul, kom det ikke op igen af sig selv, så jeg måtte i gulvet en fire gange. Der mærkes vægten! Men intet problem, forhjulet skal bare løftes lidt mere end normalt.  Sjovt var det. :-)

Cannondalen har samme geometri som en normal MTB, så det føltes på ingen måde fremmed at sætte sig op på den. Scott'en som jeg så købte (pga prisen) har en meget lavere forende (ligesom Scott'en på billedet, nummer to fra højre) Den føles dermed meget anderledes, men det er åbenbart et kendetegn for det mærke.

Mudderturen i St. Dyrehave afslørede at de brede dæk faktisk ikke stod særligt godt fast, når der var mudder under. Både lånecyklen og den nye er udstyret med lette sommerdæk uden særligt mange knobber..  Jeg har derfor efterfølgende byttet dæk med en anden fatbike-fanatiker, så jeg har fået meget grovere mønster på. Det nedsætter hastigheden overraskende meget, men kommer til at fungere bedre i det føre cyklen er købt til.  (og kommer til at give god træning på hverdagsaftens-turene, når jeg skal følge med den bedre halvdel)

Og, forleden var jeg så på stranden. Fantastisk!  Det bliver ikke sidste gang!

Nu overvejer jeg så lidt om den skal med på skiferien ;-)

Ingen kommentarer: