torsdag den 31. december 2015

Mange bække små i 2015, og hvad byder 2016 på?

Så er cyklerne vaskede og polerede, og vi andre sidder og slapper lidt inden nytårsfestlighederne starter om et par timer. Dagen i dag startede med en lille rask nytårscykletur med klubben efterfulgt af bobler og kransekage i klubhuset. En dejlig tradition som der i år dukkede 85 op til.

Her, efter tre dage uden regn, er skovbunden ved at tørre op, så sporet var godt i dag. Men ellers har regnen sat sit præg på 2015. Der skulle komme lidt reng hen under aften, og meterologerne er spændte på om der skulle falde 3 mm, så har 2015 været det mest regnfulde år nogensinde. Og november var i hvertfald.. og det kan ses, november var en sørgelig cykelmåned:
 I alt blev året til 7.848 km, og til trods for årets regn er det rekord.. jeg har aldrig cyklet så langt før på et år. Ikke ringe!  :-)   Og så er de 8.000 gemt som mål for en anden god gang.

Sommermånederne er ikke så meget anderledes end mange andre år, men vintermånederne er vi blevet gode til at komme ud to hverdage, om lørdagen og så en søndagstur med the Boyz.. de unge i klubbben.. og det løber op i cirka 100 km om ugen.. faktisk er det det halve af ugemålet i sommerhalvåret. ikke ringe!

Foråret var i øvrigt temmelig hektisk på arbejde, og hjertet gjorde knuder igen.. men så blev jeg da chekket for blodpropper og kranspulsåreforkalkninger.. alt ok! og efter en lang en rolig sommerferie har der ikke været mere med hjertet. Dejligt!

Man kan også sige kilometrene, i dette regnår, grundliggende er kørt som mange bække små.. en jævn vedholdende indsats  (ud over november altså).

En anden måde at se det på fra analyseprogrammet Veloviewer:

72 km lodret op, svarende til 8x Everest, og 358 timer på cyklen.. der er næsten 45 arbejdsdage! uha.. Turen med de mange højdemetre var den dag vi kørte over Stelvio i alperne. En hård tur, men også en gammel drøm.

Mine mål for 2015 var:
- at opretholde den gode form
- kontinuitet i træningen, gerne tre gange om ugen i sommerhalvåret
- køre to motionsløb: den lange på Grindsted og NordjyllandRundt
- ugetur i alperne
- lidt sommer MTB
- og mange gode ture med hustruen.

Det hele lykkedes næsten: Grindsted blev den mellemlange, NordjyllandRundt blev jeg forhindret til og sommerMTB blev til landevejen i stedet. Men mange gode ture med den bedre halvdel lykkedes, ikke mindst den fantastiske Alpe-tur!  :-)  Til gengæld havde jeg faktisk ikke nogen ambition om at slå km-tallet fra 2013, hvor der blev kørt Styrkeprøve.. nå men sådan er det jo når man hygger sig på hjulene.!

Målene for 2016 er ganske få:
- Kontinuitet i træningen: 100km pr uge i vinterhalvåret, 200km i sommerhalvåret.
- Nordjylland rundt, 300 km
- en uge i Pyrenæerne (det bliver så 5. gang.. Pyrenæerne er noget specielt)
og så mange gode ture med hustruen.

Det skal nok lykkes, næsten i hvertfald.  Og så må det da også gerne blive bedre vejr i 2016 !


Ingen kommentarer: