fredag den 22. juli 2016

Øgenavne

Vi er lige midt på sommerferien, så til trods for eminent vejr dukkede der kun fem op til træningen i går aftes. El-Henrik, Øl-Henrik, Granitten samt LillePer og Per Styrt. Gæt selv hvem af de to sidste der er undertegnede ;-)

Samlingen af kærlig navne fik mig til at tænke lidt over det med navnebrug.  Vi er alle i omegnen af 40-60 år, og der er mange Per, Claus, Henrik og Peter'ere.. Samtidigt er det ikke gensidige præsentationer med efternavne der præger den fælles indsats, hverken på cyklen eller til after-cyklingen.. og så vokser øgenavnene frem, så det er let at identificere hvem man omtaler. For det er som regel, når man snakker om andre at øgenavnene bruges, sjældent i tiltaleform.. ikke at øgenavnene er ondt ment, men bare sjældent nødvendige i den direkte samtale.

Sommetider spekulerer jeg på om folk kender deres eget øgenavn.. men det gør de fleste nu nok.. Således blev jeg mindet om mit navn, da vi købte en lille brugt bil forleden.. af "Brugtbilsforhandleren".. på fakturaen stod : "Per Styrt Johansen"  Der er dog også nogle der selv har valgt deres navne, og igangsat brugen.. og enkelte hvor øgenavnet helt har overtaget føringen, og det rigtige navn er gledet ud i glemsel.

En lille kærlig samling her: ;-)

Elefantino, Jægersoldaten, El-Henrik, ClausStrit, GrineClaus, AugustsFar, Doc, LillePer, PerStyrt, Pantani, Granitten, Biskoppen, Formanden, Brugtbilsforhandleren, GulvPer, DingDong, LarsTandlæge, Mugge, CarstenJordenRundt, GammelOle, KøkkenOle, SpinKing, GourmetJohn, TV2Henrik, BandanaHenrik, MiljøThomas, KinaMichael, Undulaten, Storken, Finn-en-ned, YouSee, KarstenPilot, Balletten, FlødebolleBrian..  og så er der alle dem der går under deres efternavne, men de er ikke medtaget her.

Ingen kommentarer: