lørdag den 1. marts 2008

Tilfældighedsgenerator

Når man beder et regneark om at udregne 2+2 skal det give 4, ikke bare for det meste, men altid. Og sådan er computere. De er kausale. Output er altid 100% afhængig af input. Et klassisk softwareproblem er derfor at programmere en tilfældighedsgenerator. Et stykke software, der kan give et helt og absolut tilfældigt tal. Hvorfor nu det? Er det ikke rart at kunne stole på computeren? Jo, men en gang imellem har man altså bare brug for et tilfældigt tal. Som nu for eksempel ved den ugentlige Lotto udtrækning, her har man brug for tilfældige tal ... og egentlig har det altid undret mig hvordan de gør. I dag fik jeg en ide. De ringer da til DMI. Vejrudsigterne og vejret har sjældent noget at gøre med hinanden, udsigterne virker til tider helt tilfældige. Som nu i dag på lørdagscykelturen, hvor der var lovet opholdsvejr om formiddagen, men det regnede... Over frokost skulle det vælte ned, men her var solskin...

Nå spøg til side. Vejrudsigten passede faktisk ret godt, den var bare et par timer forskudt. Efter regnen havde vi det mest vidunderlige solskin, og medvind.

Dagens cykeltur var utrolig dejlig. Der var eddermanme dømt gummiben op af bakkerne, men hvad andet kan man forvente efter 3-4 måneders inaktivitet? Til gengæld kørte hjertet fint.

På vejen hjem, godt opvarmet, i medvind og solskin.... Yes, så godt har jeg bare ikke haft det de sidste 3 måneder. Total nydelse!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor er det dejligt at høre at du er kommet på cyklen igen.
Og hvor ligner du din far på billedet - dog i en yngre udgave!

Hilsen
Jørgen

Unknown sagde ...

Mht de der vejrudsigter. Har du så ikke tænkt på, at det er derfor de altid starter med at fortælle, hvordan vejret var i dag. De åbner med en succeshistorie, fordi de godt ved, at resten ikke kommer til at passe - men det skal man altså ikke være meteorolog for at kunne fortælle. Men så har de da i det mindste en eller anden for for berettigelse. ;)

/Jakob