søndag den 5. juli 2009

Sjælland Rundt 2009

Den danske turistorganisation Visit Denmark kører i øjeblikket en kampagne under overskriften: Bliv genforelsket i den danske sommer. En super flot film!

Undervejs rundt på Sjælland Rundt, havde jeg samme tanke... hvorfor egentlig rejse i Thailand eller andre steder for at opleve flot natur, når der er så kønt i Danmark?

Holdet bag cykelløbet førte os rundt på det kønne Sjælland, ad små veje til mange steder hvor jeg aldrig har været før. Men også de steder, hvor jeg har været før, er dejlige, fx er Præstø og Faksebugt utroligt smukke!

Lærken, min ynglingsfugl, som mere end alt andet står for den danske sommer for mig, startede sin sommersang allerede klokken 3:20, endnu inden solen var stået op. Det var lige til at blive i godt humør af.
Tre raske drenge inden løbet

Løbet strakte sig over 320 km og vi startede cirka 21:20. Ruten gik fra Køge, op mod Holbæk, ud mod Kalundborg, ned langs kysten til Skælskør over Næstved til Præstø, rundt langs Stævns kyst og tilbage til Køge.

Ruten var godt mærket af, og ved alle store veje stod guides hele natten igennem, tak skal alle de frivillige have! Jeg havde frygtet, at vi ville få svært ved at finde rundt alene i nattens bullermørke, for der starter jo kun en brøkdel af hvad der kører på Vätternrundan. Men der var alligevel så mange, at vi altid kunne se baglygter på andre og mange af skiltene var mærket af med små diodelygter, så man kunne se de var der. Alligevel lykkedes det for nogle af deltagerne at køre forkert, herunder det store politiken-hold med Jesper Vorre i spidsen. Men det ville nu også hjælpe hvis folk havde ordentligt lys på deres cykler. En diodelygte kan ses, men kaster ikke lys, så man selv kan se... Selvom månen var oppe, var der meget mørkt inde i skovene! Vi havde på et tidspunkt et par i halen som gerne ville have kørt hurtigere, men som ikke kunne, da de ikke kunne se hvor vejen var... og da de så punkterede måtte de rode rundt i mørket ;-)

Temperaturen nåede ned på 13 grader lige før solen stod op, men der var helt vindstille hele natten igennem, så det blev aldrig koldt. På et tidspunkt kørte vi bagved et hold fra Ølgod. De pegede vandtro og hovedrystende på en vimpel der hang lige ned. Det er ikke et vejr man kender ude på de vestjyske heder.

Fra OCC var vi tre der stillede op, Sven, Arne og undertegnede, og undervejs samlede vi en god gut op, som måske bliver et nyt medlem i klubben. Vi gennemførte i tiden 11:50, med en køretid på 10:40, hvilket betyder vi var 1:10 i depot og kørte med et gennemsnit på 30,0 km/t. Det er en anelse hurtigere i køresnit end Vätternrundan sidste år og meget kortere i depottid. Oven i købet er SJrundt hårdere, fordi det er mørkere og vejene er små med mange sving. Til Vättern Rundt kan man ligge og cruise, det kan kan man bestemt ikke på SJ Rundt. Med 50 km til mål fik jeg dog også en regulær krise, hvor jeg måtte bede om at få hastigheden sat ned til 24 km/t. Efter en banan og lidt sportsdrik, kom jeg dog helt ovenpå igen, og kunne tage Køge byskilt i spurten ;-)

Fire trætte drenge efter en god tur

Der var mange racercykler og skarpe ryttere, men der var også forbavsende mange soloister på sportscykler med flat styr. At de orker! Præmien for mest underlighed gik dog til ham, der kørte med rygsæk på, hvorudaf stak en fodpumpe! Han må have regnet med et seriøst antal punkteringer!

Resten af lørdagen var jeg flad, mere flad end sidste år og mega træt efter en hel nat uden søvn. Men, det var en super dejlig tur ud i den danske sommernat sammen med gode venner fra OCC.

Det kunne have været hyggeligt om den bedre halvdel af Team Sol og Sommer havde kørt med, men til gengæld havde Hanne droppet lørdagsturen med OCC, for at hente os på Køge torv. Hun er altså en skat!

Tak for en god tur, venner!

PS: Der har i cykelkredse været stor kritik af, at løbet i år blev afviklet som et natløb. Personligt synes jeg det var en rigtig god ide. Op ad formiddagen fik vi en masse trafik, hvilket vi helt slap for i natten. Og, som det forhåbenligt fremgår ovenfor, var det en nydelse af køre igennem den danske sommernat og at se solen gå ned og stå op igen. Meen hvis det nu havde regnet? Ja så havde det sgu ikke være en fornøjelse. Som vejret var i år, kan det ikke blive bedre!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Stærkt kørt. Jeg må indrømme at jeg havde lyst til at være med, men man lider også derude under vejs.

Kh Hanne