onsdag den 18. juli 2012

Tour de France i Pyrenæerne

Så er det i dag, TdF kører i rundt i på de bjergtoppe vi andre også skal igennem i Pyrenæerne.
Col d´Aubisque, Col de Tourmalet, Col d´Aspin, Col de Peyresourde og i morgen tager de Col de Menté.

Det bliver spændende at gense de flotte bjergpas, håber vejret er med os.

Skal Skys dominans knækkes, skal det ske i dag, ellers er det for sent og Wiggins vinder. Men det er ellers ikke fordi dette års TdF har savnet dramatik. Lige fra søm på vejen over massive styrt til de obligatoriske dopingafsløringer, herunder dagens undskyldning "jeg er blevet forgiftet!" Hvis Fränk er forgiftet, hvem har så haft interesse i det? Hvem har et motiv? Ledelsen på det fallit truede cykelhold? De kan vel spare de par millioner de er bagud med betalingen, meeen alligevel.. det er langt ude.

Jeg har moret mig lidt med at følge med på internettets gadekær, Twitter, og der falder mange gode kommentarer af, som fx "Hvis Fränk er dopet, skulle han have taget noget mere" Der henvises naturligvis til at Fränk har vist noget af den mest uinspirerede kørsel ever og ligger langt ned i klassementet.

En anden peger på at procykling er en af de mest krævende sportsgrene: "I hvor mange andre sportsgrene udgår 8% af udøverne med brækkede knogler? World Cup i rugby? Nej, kun 2%"

Ja, det er som dagens etape ikke for tøsedrenge. Som Jens Voigt skriver på Twitter: "I just realised today that beyond pain there is a whole new universe of more pain.... Ok lets go out and ride this stage"

........
Opdatering efter dagens etape: Voeckler kørte Col de Peyresourde (9,5 km 6,9%) på 26 minutter. ... jeg kørte den på 49 min. Profeltet kører cirka dobbelt så hurtigt som os dødelige ;-)

Og Evans gik ned. Løbet er afgjort.

Men Chris Anker beviste, at han er formidabel bjergrytter, med en andenplads efter Voeckler. Flot!

Ingen kommentarer: