lørdag den 27. september 2014

Rock'n Roll - Twist and shout

Af mit cykelstyrt i april havde jeg tre skader tilbage, 1) et ar på hagen, 2) hold i nakken, piskesmæld og 3) infernalsk svimmelhed når jeg ligger mig ned og specielt når jeg vender mig om på højre side i sengen.

Men det får nu en ende!  Vi var til 50 fødselsdag for to uger siden, og der var fri bar og dans til klokken 3 om morgenen.. og danset igennem blev der. Dagen efter var holdet i nakken forsvundet.. yeehaa.. lægerne skulle noget oftere ordinere Mojhitoer og dans.. det ville også gøre livet sjovere :-)

Arret har nu været behandlet med tre gange laserlys, og om tre uger skal det jævnes ud med rynke-filler, Restylane.. det passer på en eller anden måde også med at bo i reservatet

Den sidste skade, svimmelheden, troede jeg hang sammen med hjernerystelsen. Hovedtraumer arter sig utroligt forskelligt. Men så googlede jeg noget i retning af "svimmelhed ligge på ryggen" og fandt det mest sjove resultat længe.. ! Det viser sig at man inde i øret har et sanseapperat der fortæller hvordan hovedet vender og drejer. Det er små væskefyldte rør, hvor vandet strømmer rundt når man flytter hovedet og påvirker nogle sansehår, hvoraf hjernen kan udlede, at nu flytter man sig. Lige ved siden af, er der en lille sæk med krystaller i, små sten, og ved særlige situationer (fx slag) kan en krystal trille ud af sækken og ind i sansekanalen, hvor den så ligger og triller rundt og laver ravage. Resultatet er helt karakteristisk, 3 sekunder efter man har lagt sig kommer der 30 sekunders svimmmelhed, og ditto når man vender sig om på det angrebne øre. Fulgt af nogle meget karakteristiske roterende øjenbevægelser, som man slet ikke kan styre! Bingo.. det er præcist det jeg fejler! Kuren er, at krystallen skal trilles tilbage til sækken, hvilket man gør ved at twiste hovedet i et bestemt mønster, så krystallen af tyngdekraften trilles tilbage gennem det noget snoede sanserør. Inde på Rigshospitalet har de en stol som kan roteres i 3 plan med patienten spændt fast i, så man kan trille sten inde i rørene i hovedet på patienten. Nå men, i mildere tilfælde kan det også gøres ved at lægen vrider hovedet rundt medens patienten forsøger at holde kroppen i rette ende af hovedet.

hmm.. det går altså stærkt på arbejdet i øjeblikket, så der var ingen chance for at jeg kunne nå forbi en læge indenfor de næste tre uger..hmm.

Efter at have studeret demonstrations-videoer på youtube besluttede jeg mig for, at den slags breakdance kunne jeg da godt selv udføre i sengen.. og da der sjældent er langt mellem tanke og handling her, vred jeg mig i går aftes rundt i komplicerede gymnastiske øvelser i sengen medens Hanne så noget forbavset på.. og vupti.. svimmelheden er væk!  Yehaa!!  Altså det havde jeg sku ikke behøvet at vente i flere måneder med!

Sådan er det med cykelskader, intet en god fest, fri bar og dans, samt nogle gymnastiske øvelser af den mere muntre slags ikke kan kurere. :-)

Ingen kommentarer: