søndag den 5. oktober 2014

Længe leve skolereformen

Heldagsskole der sluger børnenes fritid, uforberedte lærere og meningsløs fysisk aktivitet.. joe skolereformen har fået slag for meget.

Her i huset oplever vi det lidt anderledes.

Asger får faktisk lavet sine lektier i skolen, i hvertfal størstedelen af dem. Det er slut med sidde til langt over midnat efter aftensmaden.

Ungerne suser rundt i kommunen, på cykel, - for at tage på Øregård museeum for at se på kunstperioder og selv skabe malerier, - for at tage ned til hovedbiblioteket i Hellerup og arbejde med valgfag, som er på tværs af skolerne, hvorfor der er et kæmpeudvalg af forskellige kurser, - for at tage på Charlottenlund Strandfort for at spille softball i bevægelsesfaget. Et er at de har et bevægelsesfag, som ikke skal lægge sig op af undervisningsplanen for idræt, og dermed kan skabes mere frit og underholdende. Men også de almindelige fag inkluderer nu alle faciliteterne i kommunen.. vi cykler da bare lige!  Dejligt for computenørder!

I dag søndag cyklede Asger og jeg ud på genbrugspladsen. Asger har et valgfag "hacking", som ikke har noget at gøre med at skaffe sig uretmæssigt adgang til fremmede computersystemer, men kreativt at skabe noget med ingen ting, fx robotter mm.  Som det ses på billedet er der simpelthen bygget en hel skolebygning på genbrugspladsen. Og så på en søndag, så de kan få nogle gode sammenhængende timer, og måske lidt tidligere fri nogle andre dage!

Det kan godt være, at vi bor i en konservativ kommmune, men progressiv er den altså!

Asger og jeg var der lidt i, som nogle af de første, og for lige at være sikker, spurte jeg den anden dreng der også var kommet, om det var her.. det der med skolen?  Knægten svarede med flunklende øjne og et stort smil: Nej, det er da valgfag  :-) !

Asger glædede sig også!

Jo, skolereformen er af det gode

Ingen kommentarer: