tirsdag den 16. december 2014

Tæsk med garanti

Har du ikke købt for få reservedele? spørger den bedre halvdel af Team Sol og Sommer en gang i mellem, hvilket er et signal til at droppe den omsiggribende udskiftning af slidte dele på cyklen, og i stedet købe en hel ny cykel frem for et hav af dele.  Dejlig med en forstående hustru :-)

Efter tre års indsats i mudder, er tiden allerede kommet til min ellers så elskede Giant Anthem X29 MTB´er.

Kort levetid må man sige, men tæsk har den fået. Jeg går virkeligt til stålet ude i skoven, og vinterens mudder sliber overordentligt effektivt på det hele. Der er skiftet en del eger, og et par af niplerne fra de gamle knækkede eger triller rundt inde i fælgen, der er skiftet det hydrauliske bremsesystem i bag, gearkabler, glidelejet hvor støddæmperen sidder fast i stellet, samt selvfølgelig sliddelene: kæde klinger og kassette i bag..

Og nu larmer hjullejerne tydeligt, den affjedrede forgaffel har set bedre dage, dæmperen på bagaffjedringen knaser som en beduin med sand mellem tænderne, og endnu en gang er det tid til at skifte sliddelene. Og stellet har fået en lille tanke:
Lakken er krakeleret lige under svejsningen mellem overrøret og saddelrøret
Jo, den har sandelig fået bank af vejr, vind og rytteren.

Så er det man overvejer hvad strategien skal være.. ...og bestiller en ny cykel. Denne gang en særlig herlig connoisseur-cykel fra MTBens hjemland, USA... Den skulle være kommet lige inden jul, men de havde glemt at smide den ombord på fragtskibet, så nu er den på vej med fly og lander måske i reservatet mellem jul og nytår..

Men den gamle.. joe den kunne jo sættes i stand, så den kan sælges eller stå for skud de dage hvor mudderet er for slemt.. den nye skulle dælme nødigt have en så kort levetid.

Jeg havde lovet mig selv lige at gå forbi en Giant forhandler siden jeg opdagede krakeleringen i marts.. mon det var stellet og ikke bare malingen? Men MTB'en hang så godt på væggen hele sommeren....

Istedet googlede jeg efter stelbrud forleden og fandt ud af at flere havde samme revne, at det faktisk er stellet der er revnet og de fleste tillige har et brud nede hvor bagdæmperen sidder fast i stellet... og fanme jo.. det havde jeg også
Heldigvis fandt jeg også, at Giant har livstidsgaranti mod stelbrud, og (i hvertfald i USA) skifter stellet til et nyt, helt uden at kny. hmm...

Så fik jeg taget mig sammen til at gå til cykelhandleren i går.. De to brud generer mig sådan set ikke, så det ville ikke undre mig hvis beskeden havde været.. "der er jo ikke noget rigtigt brud endnu!" men nej, han tog et par billeder og lovet at vende sagen med Giant.

Og allerede i dag, dagen efter, kom så beskeden, at Giant havde godkendt skaden og ville erstatte den. Yes!!   Men men men.. Giant havde ikke flere alustel, så om jeg ville acceptere et carbonstel i stedet?  Oh yes, det kan du tro!  :-)

Nu vil det jo være synd at montere de udslidte elementer på en helt ny carbonramme.. så skulle man alligevel investere i et sæt nye reservedele.. af de lidt dyrere; hjul og forgaffel? hmmm....så på et tidspunkt mellem jul og nytår står jeg måske pludselig med to topdollar Carbon MTB´ere?  ;-)

Men summa summarum, jeg er ikke ked af at have anbefalet Giant Anthem 29 til flere af mine gode cykelvenner. Den kører fantastisk og Giants garanti er second to none!

Ingen kommentarer: