søndag den 5. april 2015

Påskesysler

Påsken 2015 blev holdt i hjemmet... der var lige en barnedåb der skulle passes.. til gengæld har vi nuldret rundt, haft glæde af familiebesøg, og cyklet pænt meget.

Skærtorsdag gik med en tidlig træningstur med klubben, standard turen ud til Bregnerød og Lilletyren, 71 gode km.

Langfredag kørte Team Sol og Sommer så på langtur. Jeg havde lavet en "kort" rute for dem, der synes ruten vest om Roskilde Fjord er for lang. Den går til Roskilde, op nord på østsiden af fjorden til Frederikssund, og hjem, dvs de to ruter følger hinanden ud og hjem, kun det nordgående ben er forskelligt, besparelsen er små 20 km.  Og de 106km skulle selvfølgelig testes.

Hanne med Roskilde Domkirke i baggrunden

På en eller anden måde, lå vinden så vi havde modvind, både ud til Roskilde og op til Frederikssund.. og det en ganske effektiv en af slagsen.. så turen tog os faktisk pænt lang tid, og frokosten blev en hindbærsnitte på Gundsømagle Bycenter

Herude, på Københavnersiden af Roskilde fjord, er vi troligt i den rådne banan... Udkantsdanmark.. Småhåndværkere, bilvrag og rendegravere i haverne, halvbyggede huse etc.  Sådan er det ikke på vestsiden af fjorden.. det er for langt væk fra København.  Gundsømagle er sådan set pæn nok, men at knallerterne ikke kører specielt stærkt på kajen, vidner bycenteret om. Jo, det er faktisk en små fem butikker og bibliotek, med glasfacader rundt om et lille indendørs torv. Men ydersiden er meget beskeden, døren bag bilen går ind til Pizzariaet.. tja og stelen med indbygget bænk fortæller meget om æstetikken der er i spil. But anyway.. vi fik en på opleveren, og det var nu meget hyggeligt at sidde der i solen og mærke hindbærsnitten gå i benene:-)

Påskedag blev MTB' erne pudset og sat på plads for sommeren. Jeg regner stadig med at tage nogle søndagsture i skoven, men først når den tørrer helt op. Denne uge startede med en voldsom mængde regn, så alt er stadig et pløre derude.  Jeg kan i øvrigt fortælle, at skovens mudder har kostet den første kæde og hold pulleyhjul..  760 km og 350 kr i reservedele, av!

2. påskedag gik turen op gennem Nordsjælland til Hornbæk og hjem ad Strandvejen. En god forårstur på yderligere 100 km. Der var ikke megen vind, men en let brise gør nu også sit, når man har den på næsen.. og specielt når den så svinger rundt, så man har modvind samtlige 100 km. Også 2. påskedag var vejret godt, - blå himmel, solskin og klar udsigt hele vejen ned af Øresund, men luften var kold. Vi havde lige et par telefonsamtaler der skulle klares på havnen i Hornbæk, ikke så smart i svedigt cykeltøj.. og hold da op hvor jeg kom til at fryse.. Men med lidt fart på i solen ned af kysten kom varmen nu hurtigt tilbage.

Super fiskehandel på haven, men læg lige mærke til 1/2kg priserne (og prisen for håndpillede fjordrejer!!)

Vi har andre påsker også kørt meget, men ikke tidligere så lange ture på dette tidspunkt af sæsonen. Det har dælme været hårdt, men med garanti god træning. Og hyggeligt var det :-)

Ingen kommentarer: