onsdag den 22. april 2015

Højdesofa

En af de lovlige metoder til at forhøje blodets evne til at transportere ilt, den såkaldte hæmatokritværdi, er at tage op i højderne for at sove og træne. Den tynde ilt gør, at kroppen producerer flere blodlegemer. Da ikke alle er i en situation, hvor et par måneder i Mexico City er en mulighed, har man lavet højdetelte.. en pose man trækker hen over sengen og hvori iltværdien er sænket i forhold til den omgivende atmosfære. Så kan man sove sig til en bedre kondition.

Mogens, vores sommergæst og træner på holdet dukkede op forrige lørdag. Han havde kørt to ture siden raceren blev sat i kælderen i oktober, hhv 25 og 33 kilometre, og det med ungerne ugen før. Kort sagt: han havde ikke lavet en sgid for sin kondition, men bare ligget og drønet den på sofaen. Havde der nu været lidt retfærdighed til, havde Mogens været kørt bagud på træningsturen.. men guddødme om han ikke kørte i små cirkler om os.. fuck!

Vi er derfor blevet enige i, at Mogens sofa er en højdesofa. En sofa som på magisk vis forøger hæmatokrit, styrke og udholdenhed hos sin indbygger. Han påstår at det også skulle kræve en streng diæt bestående af usund mad og rødvin.

Jeg måtte lige se, om vores sofa også kunne
 
og dælme om ikke aftenens hvilepuls faldt ned til nye rekorder


Har dog stærkt på fornemmelsen at sammenhængen ikke er så ligetil.. men en god undskyldning for en morfar på sofaen er det da ;-)

1 kommentar:

Henrik Thoning sagde ...

Hej Per

En Weber i stuen kan også sænke mængden af ilt - og pulsen kan komme endnu længere ned.....

;-) henrik