tirsdag den 19. maj 2015

Harzen med Rytteriet

Shh.. kan du holde på en hemmelighed?

Der findes mange slags cykelryttere.. og vi har dem alle i OCC, både Gourmet-holdet, de unge og de midaldrende i den skarpe ende..  den ende hvor man finder  vores elskede 9-hold, hvor TeamSologSommer er trænere.  Men selv her kan man dele holdet op i to.. Ruten og højdemetrene er de samme (næsten) men den ene gruppe kører i konkurrence mod de andre, den anden ende kører i konkurrence med sig selv. Det giver en markant forskel.. begge typer har en god oplevelse ude i naturen, får givet sig selv fuldt ud på cyklen og har det sjovt med cykelkammeraterne.. blot man ikke blander dem alt for meget.. Den sociale lim fungerer forskelligt. Det ene hold har det sjovt med at drille med at komme først op af en bjergside.. det andet hold har det godt med at rose de sidste for trods alt at komme op. Nogle motiveres af at blive drillet, medens andre motiveres af ros.

Begge modeller er super.. folk har det jo sjovt.. men hvordan får man sorteret folk, så de havner der, hvor de selv får den største oplevelse?

Nudging, kalder markedsføringseksperterne det, når man ved små simple tricks får folk til ubevist at gøre det, som man gerne vil have dem til.

På 9-holdet kan man nudge folk meget simpelt, for ingen i den gruppe der konkurrerer mod hinanden, vil på et hold ved navn "Hold 2". Det lugter jo af at komme ind som nummer to..  ergo, vi klarer opdelingen ved at navngive de to grupper Hold 1 og Hold 2..  Alle giver sig naturligvis fuldt ud.. og de hurtigste er ikke nødvendigvis på Hold 1 :-)

Nå men, Hold 1 kører nu på en måde, som ikke er så sjov, hvis du er med på yderste mandat, og lidt usikker på dig selv. Så vælger du naturligvis Hold 2, som så ender med en lidt lavere gennemsnitsfart. Transportstrækningerne mellem opstigningerne(intervallerne) køres nemlig i et lidt mere moderat tempo, så de sidste ikke slides op.  Jeg elsker Hold 2, og sikrer min egen træning ved at køre lidt mere i front og lidt mere oprejst i vinden. Det giver mere læ til de andre og mere modstand som jeg selv skal overkomme.. og er god træning. Det viser sig så også i min form.. jeg er en rigtig god dieseltrækker, men accelerationer (som er gift for den tynde ende) er ikke min spidskompetence.. det er jo ikke det jeg træner.

Lang historie for at indlede en lille fortælling om Harzen.  Team Sol og Sommer var med og kørte med Hold 2.. som valgte at omdøbe sig selv til Rytteriet.. da Hold 1 var kørt :-)  Og jeg har simplethen aldrig nogenside kørt med et så velfungerende hold. Der blev passet på alle, så de svageste var pakket ind i vinden, sat et tempo op ad de stigninger, der også er på transportstækningerne, så alle kunne være med. Lavet perfekt 2-og-2 kørsel og fine skift til 1-1 når biler ville overhale. Og, når der så blev givet fri, enten op eller ned, blev der saftsuseme kørt til af alle. På toppen vendte de første om, kørte ned og fulgtes med de sidste op igen..  Dejligt at se.. og så kunne de sidste i øvrigt også få syn for sagn.. når de første kom ned, var der faktisk ikke så langt igen op til toppen. Forskellen opleves meget større end den er!

Det blev en klassisk tur med samme ruter som de sidste tre-fire år, samme restauranter men i år var alle med hele vejen rundt.. ingen måtte melde forfald på de store stigninger (om end vi havde nogle få fornuftige der valgte at trille hjem til karbaddet efter lidt regn lørdag, frem for at tage endnu en omvej)

Som det ses på kortet nedenfor var vi en tur i Goslar.. og som vi konstaterede: En gang om året bliver bytovet grønt og rødt.


En stor succes for alle som var med. 293 km og 5.800 hm, fint men lidt koldt vejr og kun 10 minutters rigtig regn.PS: måtte i øvrigt lide den tort, at Team Sol og Sommers hastighedsrekord på Kongeetapen-2015 tilfalder den bedre halvdel. 72 km/t på en plastic-cykel i stormvejr var mere end jeg åbenbart turde..  (og så siger vi ikke noget om at jeg var oppe på 75 km/t dagen før ;-)  

PSS: Vi kørte også i år selv. Bussen kunne ikke have alle cykler med, så vi kørte med de 8 af dem. Tre bagpå, tre ovenpå og to inde.. og skulle det have været, kunne vi have haft to mere. Godt med en stor øse :-)


Ingen kommentarer: