tirsdag den 2. juni 2015

Cykelpusheren

Forleden sad jeg med en af kollegaerne på terrassen og nød et stille fredagsglas efter fyraften, og pludselig nærmest væltede det ind.. En ringede for et godt råd om cyklen, en anden kom forbi for at låne et ekstra batteri til GPS´en og en tredje kom for at købe fire slanger til højprofilfælge..

Kollegaens bemærkning var, at det er åbenbart ikke bare mig der benytter dig som pusher for reservedele..  :-) Nej, jeg har faktisk altid lidt af hvert liggende på lager, og fungerer såmen gerne som lokalt lager, bestiller jo blot lidt ekstra i næste månedlige sending af reservedele...

Holder nemlig stort at selv at vedligeholde vore cykler, og eftersom kravene til driftsikkerheden er høje, er det nødvendigt at ligge inde med en lille samling af de mest almindelige sliddele, som kæder, bremseklodser, smøremidler, kassetter, styrbånd, slanger og CO2-gaspatroner.

Dagen efter skulle jeg lige justere den bedre halvdels gear.. "det skramler lidt"... inden hun morgenen efter skulle køre Tøserunden. Normalt går det fint, men her var det plat umuligt. Uanset hvor præcis jeg var, gled den i indstillingerne ved næste skifte fra top til bund.... hmm der måtte være en modstand et sted. Jeg havde lige en ekstra stump af yderstrømpen til kabeltrækket liggende og skiftede derfor denne nede ved bagskifteren.. strømpen havde nemlig en lille revne hvor der muligvis var smuttet noget vand ind..  men nej, den blev ved med at glide i indstillingerne.. indtil det pludseligt sagde bang, og kablet knækkede inde i skiftegrebet!!!  Umuligheden i justeringen skyldes at fibrene i kablet var gået en efter en, hvilket havde strækket kablet.

Den årlige tur på Tøserunden er en stor tradition her i huset. Mit søde søster og svoger kommer fra Jylland, og medens de to tøser kører rundt, tager svogeren og jeg en tur ud over Sjælland, og slutter af med en fadøl på havnen i Køge medens vi venter. Senere slutter vi af ved grillen i Klampenborg med et par gode vine..

Så det var bestemt med håret rejst, at vi sidst på aftenen inden løbet næste morgen konstaterede at kablet var knækket.. hvad nu med cykelturene, fadøllen, grillen og de gode vine.. Var turen helt fra Jylland forgæves?

Men, nej da.. pusheren havde faktisk et nyt kabelsæt liggende, godt nok til MTB, men Shimano bruger samme kabeltype til både racer og MTB, så den kunne lige fikses ;-)  Det var godt nok lidt af et tilfælde at jeg havde et kabelsæt i overskud, et tidligere projekt der ikke behøvede at blive gjort helt færdigt, men ikke desto mindre.. Det var en lettet TeamSologSommer-smed der kunne gå i seng den aften.

Så nu er et ekstra kabelsæt kommet ind på listen over nødvendigt nærlagerindhold og et nyt derfor bestilt.

Sammen med en ekstra ny kæde, for svogeren benyttede sig lige af lejligheden til selv at skifte på sin egen for første gang ;-)  

Ingen kommentarer: