tirsdag den 24. november 2015

MTB undervisning for det historiske hold

Ugen efter mit eget kursus var jeg selv ude som underviser.. denne gang for den bedre halvdels hold, det historiske hold. De kører også singletrack, bare lidt langsommere end det hurtige hold jeg selv kører på. Men, når jeg nu selv havde glæde af lidt kursus, kunne de vel også!

Jeg havde lagt undervisningen an på det som jeg selv synes er vigtigst, rent sikkerhedsmæssigt, nemlig teknikken til passage af svære sporstykker.. ikke flow, hastighed eller sving... men position på cyklen, vægtforskydninger, affjedring i arme og ben, samt løft af forhjulet.  (det sidste er nemlig vigtigt både over rødder og når man kører ud i mudderpøle man ikke kender dybden af.. baghjulet skal nok trille med)   Efter lidt observation af holdets udfordringer på det virkelige spor, tog vi også lige et par mere psykisk udfordrende elementer, nemlig rul ud over små drops eller store "trappetrin"

Super glade kursister, der alle lærte hvor let det er at få forhjulet op og flyve, og også opdagede hvor let selv meget dybe trappetrin er, når blot man kan sin angrebsposition efterfulgt af en rolig vægtforskydning bagud.

Jeg håber holdet har fået god tillid til egne evner på skovens mere tekniske elementer, så det bliver en god sæson med overskud på sporet!

Ikke alt var flow, nej. Skoven er pisse våd!Ingen kommentarer: