onsdag den 30. marts 2016

Ny vægt - legetøj for ingeniører - bodyscan

Så blev der købt ny vægt.. Hanne var ikke tilfreds med den gamle. Da hun pakkede den ud, sad jeg og spekulerede på om det er fornuftigt at sælge vægte over internettet.. hun mumlede i hvertfald over at den måtte returneres, hvis den også vejede "forkert"  ;-)

Vægten en en Tanita RD901. Den er virkelig guf for ingeniørnørder, for ikke bare viser den resultatet på mobiltelefonen, men den kan også måle mange andre ting end bare vægten.

Det med mobiltelefonvisningen er meget smart, når man er nærsynet.. det gør det unægteligt lettere at se tallene, men gør også at målingerne gemmes så man ikke behøver at notere dem ned (ok, vi er i nørd-land, I know)

Målingerne er identiske med de målinger vi plejer at få ved den årlige konditionsmåling (VO2Max) i klubben. Jeg har skrevet om den flere gange tidligere. Konsulenten i klubben printer målingen på en strimmel, men her er den digital..  Det er samme apperat, her dog i en hjemme-udgave.

Og hvordan så målingen så ud?  Ja, den er ikke rigtig sjov, men så er der da basis for forbedringer.(Vægten er efter en heftig påske.. så den er sådan set godkendt på nuværende tidspunkt)

Sammenligner jeg den med samme tid de forrige år siger den:
2013: Vægt 86,2 - fedtprocent 21,1%
2014: Vægt 84,5 - fedtprocent 21,2%
2015: Vægt 81,9 - fedtprocent 20,2%
2016: Vægt 83,6 - fedtprocent 25,0%

I 2015 lå muskelmassen på 62,2 kg - 2,7 kg over i år til trods for en meget lavere vægt, så der er løbet meget fedt på i løbet af denne vinter og megen muskelmasse er tabt, sikkert i stilstandsperioden efter vinterferien.

Målingen er meget konsistent.. fx varierer knoglemassen jo ikke meget og fra 2013 til 2016 måles den da også kun til at variere 3,4kg - 3,3kg - 3,2kg - 3,1kg.. svagt vigende med 0,1 kg pr år. hmm..  målingen er ved siden af, for kroppens knogler vejer over 10 kg, men den er dog konsistent. Det skal dyrkes lidt mere, det tal ;-)

Tanita-apparatet er godkendt, men der er da lidt at overveje.

Ingen kommentarer: