fredag den 25. november 2016

Eagle - lets fly

Efter godt 2000 km på 140 timer, skulle det røde MTB lyn have service af støddæmperne. Pakninger og børster skal skiftes så de kan holde olien inde. Mudder og skov er baske udfordringer for det fine og lette grej.

Det koster i sig selv en formue.. hvad værre var, at krankboksen også var færdig og lige så, den store klinge i for.. det er sådan set sliddele, men det bliver det ikke billigere af.

Nu har jeg hele tiden haft lidt småproblemer med at køre med skæv kædeline.. står kæden på skæv, fra lille klinge i for, til lille tandhjul i bag, prøvede kæden at smutte op på den store klinge i for, når man træder til.. uden det dog rigtig at lykkes.. helt sikkert er det bare at man må stoppe.. l fremdrift går i stykker..  nuvel, så skæv kædeføring bør man ej heller køre med, men når man er mest presset kan det ske.

Løsningen er at skifte det hele, til et af de nye systemer, der kun har én klinge i for. Til gengæld skal der så være store tandhjul i bag... og SRAM er nu udkommet med et godt system, ovenikøbet med 12 tandhjul i bag.

Så er der serveret! 50 tænder, ahvabeha?


Ingen kommentarer: