torsdag den 13. september 2007

Høring om Nordhavnsvejen

I denne uge kom så den længe ventede første offentlige høring om Nordhavnsvejen. Som en del af forliget vedr. den nye metrocityring, er det aftalt mellem regeringen og Københavns kommune, at der skal bygges en vej mellem Lyngbyvejen og Nordhavnen. Det er trafikalt nødvendigt. Kommunen arbejder med fire ligeværdige forslag til linieføring, men et af dem tromler lige hen over vores hus.

Vi har gennem de sidste to år derfor imødeset høringen om Nordhavnsvejen med spænding, for at få et fingerpeg om hvor vinden bar hen. Lad mig bare sige det sådan: Det var ikke et fingerpeg, men et vink med vognstang, seletøj og hest....lige i nakken.

De fire vejforslag er i princippet stadig ligeværdige, men min ingeniørlogik tilsiger, at der kun er et forslag som er rigtigt oplagt...og så er vi nedlagt!

Spurgte derfor om ekspropriationsproceduren og fik som svar, at lige så snart politikerne havde valgt hovedforslag, ville de lave fremrykket ekspropriation, for at hjælpe de berørte husejere ud af kattepinen, også selvom en endelige detailplanlægning måtte afsløre, at de så derved evt. var kommet til at ekspropiere et hus for meget.

Det er jeg yderst tilfreds med. I princippet har vores hus været usælgeligt, lige siden projektet blev offentliggjort, én dag efter vi skrev under på købsaftalen. Det har så ikke betydet noget for os, for vi har ikke skullet sælge, men alligevel...

Tilbage står bare, at datoen for den fremrykkede ekspropriation kommer lidt ubehageligt tæt på. Politikerne forventes at vælge hovedforslag hen over nytår, så når det næste gang bliver forår, er vi måske blevet eksproprieret!!!

Eksproprieret, nedlagt, eksileret, kørt over og under.....

Ingen kommentarer: