lørdag den 8. september 2007

Tyven er fanget

Jeg har ikke skrevet så meget om vores vidunderlige USA tur, men en enkelt slange var der i græsset. Medens vi var på Panther Beach 10 miles nord for Santa Cruz, CA var der indbrud i bilen.

Tyven knuste ruden i førersiden, og greb Hannes, Thits og min fars tasker. Selv om det kun var de tasker man har ved sine fødder, når man nu er på bilferie, summerede det sig alligevel op til et tab på 14.000,- når alt blev gjort op. Ikke mindst Thit havde et stort tab, bl.a. fordi hendes gameboy og beautybox lå i tasken. Men det var gået hurtigt, for vores bagage havde tyven ikke været igennem, og ej heller de kontanter der lå frit fremme i hanskerummet havde han taget.

Det værste var at han havde fået Asger og Hannes pas med. Da det skete om fredagen og vi skulle flyve om søndagen, var vi nødt til at få konsulatet til at holde ekstraordinært åbent om lørdagen oppe i Sacramento, så vi kunne få nødpas. Det var lidt af en køretur.

I går ringede politiet fra Santa Cruz. De havde fanget tyven. Han havde forsøgt at bruge et stjålent kreditkort på en tankstation, og blev så genkendt fra videoovervågningen. På sig havde han Asger og Hannes pas, samt Hannes sygesikringskort. Idiot, må man sige.

Tyven er narkoman, og har en lang række forhold bag sig. Det overrasker jo ikke. Men, overraskende er måske strafferammen. 15 år står han til! Men, da han er nakoman vil de forsøge at få ham til at tilstå og indgå i et behandlingsprogram. Så vi de "kun" kræve 6 års fængsel. Puha de er skrappe de amerikanere!

Politibetjenten beklagede meget, at vi var blevet generet på vores ferie i hans dejlige land. Sådan burde det ikke være, sagde han. Næ, men sådan er det bare, også i Danmark. Men det er da sødt at tænke sådan.

Ingen kommentarer: