søndag den 28. oktober 2007

Rude skov

Har aldrig kørt i Rude skov før, og det er jo underlig, al den stund at der her er anlagt måske Nordsjællands bedste MTB-rute. Men, Thit og jeg var så til gengæld der oppe i dag. Super god tur.

Scalpellen kommer virkelig til sin ret. Dels er den indstillet til min vægt, således at jeg har den fulde fordel af vandringen i affjedringen, for og bag, og lefty´en har en ganske stor vandring, dels betyder de slangeløse dæk, at man kan køre med et ganske lavt tryk. Til sammen gør det, at man ikke glider på sten og rødder, i hvertfal meget mindre end med min hardtail MTB. Utrolig fornøjelig oplevelse. Specielt når man så tør køre hurtigt, så cyklen suser hen over problemerne. De hydrauliske bremser kan betjentes med en finger, så man kan holde fat om styret med de andre. Cool..

Thit og jeg hyggede os på den 10 km lange rundtur, som går igennem utroligt varieret skov. Undervejs er der anlagt en Freeride-down hill bane for de seje. Der var to med styrthjælm der tog den ned. Bl.a. går et af de store spring hen over MTB-ruten. Flot!

Se flere billeder

lørdag den 27. oktober 2007

The way to roll - Det grønne monster


Thit har købt sig en ny cykel. En Elektra, det absolut mest cool mærke pt. ikke bare i København men også "over there". The way to roll.

Er de ikke flotte?

søndag den 21. oktober 2007

Alpetramp - den grusomme

Hanne ville køre langt for at træne til Vätternrundan næste år. Hun fik sin lyst styret!

Årets sidste motionsløb, Alpetramp, kaldes også for den grusomme. Og det ikke uden grund. Tag 125 km, kog det godt med fodkulde, og tilsæt så 1500 højdemetre. Så har du opskriften til en søndag med hårdt arbejde.

Et par citater:
"Jeg har aldrig deltaget i et så langt og hårdt løb" og
"Æhh... nu er vi halvvejs, så kan det ikke betale sig at vende om"

Tiderne gider vi ikke tale om, det vigtigste var at Hanne gennemførte, og ikke blev den sidste kvinde. En tophastighed på 64 km/t taler sit eget sprog om stejheden.

Sidste år kørte vi den korte på 63 km, og selv om jeg måtte skubbe lidt bagpå over en del af bakkerne, måtte vi alligevel holde nogle ekstra pauser. I år kørte vi igennem, og Hanne kørte selv uden skubberi. Vi snakkede lidt om, at det, at det var hårdt, ikke var et udtryk for dårlig kondition, men blot at overliggeren var flyttet adskillige svenske mil op ad, i forhold til sidste år.

Det er f.. flot kørt, Hanne!

Som det ses af billederne, var vejret var med os. En værdig afslutning på en god racersæson!


Cyklomaniac

Så har Thit købt sig en ny cykel... mere herom senere...

Så har vi ikke mindre end 13 cykler, men er stadig langt bagud i forhold til dette hjem vi så på Sydfyn i dag. Selv inde i huset står de op over vinduerne! Gad og vide hvad han har gang i?



Det er helt klart en cykledump, men mange af cyklerne var pæne og pænt stillet op... Er det her den mytomaniske cykelkirkegård?

fredag den 19. oktober 2007

Cannondale Scalpel 3

Scalpel 3 lefty, hold kæft hvor er den hurtig !

and it´s mine!

Frame:
Scalpel 67mm
Fork:
Lefty Speed 110 DLR2
Rear Shock:
Fox Float RPL Air
Rims:
Mavic XM819 Disc UST, 24 hole
Hubs:
Cannondale Lefty front, DT Swiss XC Disc rear
Spokes:
DT Swiss Competition
Tires:
Maxxis Larsen TT UST, 26 x 2.0''
Pedals:
SPD XTR
Crank:
FSA Afterburner MegaExo, 22/32/44
Chain:
SRAM 951
Rear Cogs:
SRAM PG-970, 11-34
Bottom Bracket:
FSA MegaExo
Front Derailleur:
Shimano LX
Rear Derailleur:
SRAM X-9
Shifters:
SRAM X-7 Trigger
Handlebars:
Cannondale C2 Flat
Stem:
Cannondale Si one piece Stem/Steerer 31.8mm
Headset:
Cannondale Headshok Si
Brakeset:
Avid Juicy 7 w/ 160mm rotors
Brakelevers:
Avid Juicy 7
Saddle:
Fi'zi:k Nisene Sport
Seat Post:
Cannondale Fire Carbon, 27.2 x 350mm
Colors:
Team Replica (gloss) (REP)

torsdag den 18. oktober 2007

Muddertur yaeeeha!

Team Sol og Sommer benyttede lige efterårsferien til at chekke OCCs 9:30-MTB tur af. Turen kaldes de 5 søer, da den runder Lyngbysø, Bagsværsø, Søndersø, Farumsø og Furesøen.

Vejret var lidt kedelig, men tørvejr. Det havde dog regnet om formiddagen, så det blev en rigtig muddertur. Dejligt!

Er det ikke sjovt, at lige så meget man glæder sig til at komme på asfalt om foråret, kan man glæde sig til vinterens MTB-ture?

Ude i skovene omkring Farumsø så vi store rovfugle og kronvildt mindre end 10 meter væk. Men efterårsferien havde også kaldt andre af hus. Langs med Furesøen, hvor man stort set kun kan komme med MTB, fandt vi et ungt par der havde sejlet dertil med havkajak, slået telt op og nu var ved at varme den frysetørrede middagsmad. Andet sted fandt vi 3 gammel spejdere i en røgsky, som ikke lugtede af Mac-Baren, men mere som Christiania.

Jo, der er dejligt ude i naturen ;-)

tirsdag den 16. oktober 2007

Bjergkasette hmm....

Sidder her og skriver på MPA, medens den bedre halvdel af Team Sol og Sommer er ude på tirsdag formiddagstræning med OCC.

Jeg ville bede Hanne om at købe en bjergkasette, som jeg kunne montere på hendes cykel inden Alpetramp på lørdag, hvorfor jeg kastede et mere nøje blik på vore cykler for at være sikker på at instruere hende rigtigt.

PINLIGT!

Vi havde begge to allerede bjergkasetten på! Jeg har garanteret monteret min sidste år til Alpetramp, og så undladt at afmontere den, da foråret første løb jo ville være Stjernetramp i de samme omgivelser, hvorefter jeg har glemt alt om den.... Hermed konstateret at der er kæde nok til køre på største klinge både for og bag på samme tid, hvilket jeg ellers har været lidt nervøs for. Skal jeg have en lavere gearing skal jeg have compact kranksæt på....

Hanne har allerede compact kranksæt på.... hmm... Lidt spændt på hvordan hun kører Alpetramp så.

Hold kæft hvor har jeg bare ikke haft styr på det i år. Men har også haft travlt..

Ren idyl

Første dag i efterårsferien. Spurgte Thit, der endelig er kommet hjem fra efterskole og selvforsvarskursus i Tyskland, om ikke hun ville med ud i skoven på mountainbike, hvilket hun svarede ja til. Forudsætningen var, at vi kørte stille og roligt, da hun var træt efter weekendens kursus.

Vi kørte derfor i stille ro og mag 10:00-turen. Dvs MTB-turen i OCC, ud gennem Dyrehaven, Jægersborghegn, Nærum, Vedbæk, Folehaven og tilbage igen. 45 kilometre i vindstille og høj solskin. Thit bemærkede at vejret var bedre end de fleste dage i sommerferien.

Vi tog os tid til at se råviltet i Dyrehaven, udsigten ud over havet fra Eremitagen, markerne nord for Vedbæk, og nød hinandens selskab.

En af de bedste ture længe.

Vel tilbage kunne jeg konstatere, at vi havde kørt turen på 2,5 time, samme tid som det tager 10:00-holdet. Det overraskede, for vi havde virkeligt ikke kørt til. Men, vi havde da konstateret, at vi i jævnt tempo overhalede alle undervejs, selvom vi gav os tid til at snakke.

Månederne på Oure giver en jernkondition!

lørdag den 13. oktober 2007

Kolde tæer

Høj solskin og nul blæst. Det er det sjove ved det danske vejr, at det kan være så forskelligt. Lørdagens tur var en ren fornøjelse.

Mit termometer afslørede dog, at temperaturen krøb helt ned på 5 grader. brr. Koldt blev det ikke, for tøj gør jo det hele, men skoovertræk havde vi ikke taget på. Tæerne blev faktisk ganske kolde. Det kunne også mærkes da Hanne stak sine tæer ind mellem mine ben, da vi sad i klubhuset. brrr....

Benene var gode idag og spurten ned mod Klampenborg skiltet var sjov. Jeg havde overskud til at lege lidt i fronten. Rejse sig op og småspurte, for så at sætte sig ned og undlade at trække, og så gøre det et par gange eller tre. Feltet kørte voldsomt strategisk, dvs langsomt, så der var plads til at drille lidt. Afslutningen blev som normalt afgjort uden mig. Kan jo alligevel ikke rejse mig op og spurte når hastigheden overstiger 50 km/t, men jeg kan jo gøre mit til at starthastigheden er høj!

torsdag den 4. oktober 2007

Tour den store mur - Kina 2008

Vi har rejst meget vest på, men det længste vi har været øst på er Finland. Så, da vi hørte om en tur til Kina med mountainbike på og ved den store mur, slog vi til.

Vi rejser derfor de to første uger i juni 2008 til riget i midten. Turen er dels en tur til Beijing og dels en tur ud på landet i et område ved den kinesiske mur. Du kan læse mere om turen her.

Vi skal bo relativt primitivt på Simatai Guesthouse og spise flere måltider i private hjem. Det er lige os, det er altid spændende at komme ind bag ved facaden. Selve køreturen er kun 200 km fordelt på fire dage, men på MTB er det såmend også en slat.

Vi kommer tilbage til Danmark om onsdagen, som vi skal køre Vätternrundan natten til lørdag, så det kan godt blive lidt hårdt. Heldigvis slutter ferien af i Beijing uden cyklen, så restitueringen inden den lange tur er på plads. Bare maven så også er ;-)

Børnene skal for en gang skyld ikke med, desværre. De er nemlig endnu ikke færdige med skoleåret på det tidspunkt. Derfor holder Pers forældre sommerferie i København imedens, så Asger kan passe sin skole, og Thit er jo på sin egen etårige MTB/klatring/havkajak-tur på Oure.