søndag den 7. juni 2009

Find vej med Google Maps

Da Finn og jeg kørte rundt i det sydsjællandske i går, havde Finn taget et lille kort med i lommen. Det viste sig dog meget hurtigt at komme til ... kort... (undskyld, den var plat).. for hvor ligger småbyer som Lille-Linde, Vedskølle og Himlingøje? Ja, ikke på kortet i hvert fald!

Vil man ikke køre på de store hovedveje, er det disse super små landsbyer man skal kunne finde rundt i mellem. Ruteskiltene viser jo altid ud mod hovedvejene.

Derfor kom spørgsmålet ofte: "Hvor er vi, og skal vi til højre eller venstre her?"

Men, faktisk lå løsningen lige i baglommen. Google Maps på mobiltelefonen kan ikke alene vise kort, lynhurtigt, men også indenfor en vis radius vise dig hvor du er i landet. For Google har kodet samtlige mobilmaster ind i deres løsning, og kan ud fra mobilen læse hvilken mast du har fat i, og vupti, har du både en dynamisk kortbog og positionsviser i lommen.

Google maps fungerer på de fleste mobiltelefoner. Du skal bruge følgende adresse fra din mobiltelefon: http://m.google.dk/maps

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det vil være interessant at vide hvad en sådan Google Maps-telefon koster, og om den også kan vise vej rundt i Athen?

Anonym sagde ...

Ha, det har jeg fundet ud af. Jeg må nødvendigvis også have en sådan telefon, - helst før alle mine legekammerater får en.