lørdag den 22. august 2009

Sårn´ var det ikke i 90´erne

Billede udlånt af Roskilde Cykel Motion

Dette billede kunne ikke være taget ved holdløbet i 2008, for der var jeg simpelthen ikke i front på noget tidspunkt. Men som tidligere skrevet, gik det jo noget bedre i år.

Jeg har lige fået resultatlisten fra 2008, og der kom vi ind i 2:36:12, mod 2:32:35 i 2009. En OK forbedring på små fire minutter, specielt når jeg subjektivt synes, at vi faktisk kørte stærkere i 2008.

Men det danske motionslandskab er ved at blive skarpt. Også første position blev afkortet med cirka 4 minutter, resulterende i en gennemsnitsfart på 41 km/t. Det begynder jo at ligne professionelle tider! Det der var en OK tid for blot tre år siden er langt bagude af dansen i dag. Det er meget sigende, at vi med 35,4 km/t i snit, kom ind på næstsidste pladsen!

Svogeren, der har kørt i mange år, fortalte at gennemsnitsfarten til motionsløbene for 10-12 år siden lå mellem 25 og 28 km/t. Grindstedløbet i år kørte vi med 32 km/t incl depot. Ingen tvivl om at cykling er blevet populært, og at der i stadig stigende grad gåes til stålet! Man fristes til at sige: Sårn´ var det ikke i 90´erne.

Du kan se flere super gode billeder fra Roskilde Hold Match her: http://www.frihjul.dk/rcm/holdmatch%202009/index.html

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Hej Team Sol og Sommer,

Jeg var lige forbi din blog, og syntes at en kommentart til din iøvrigt meget fine blog var på sin plads ;-)
Cyklerne som vi kørte på i 90'erne vejede trods alt også ca. 4 kg mere, større rullemodstand i dækkene m.v. Men det er tydeligt at træningsindsats og -intelligens selvfølgelig også er en væsentlig faktor.
Din gode ven
Cancellara-olsen