søndag den 4. december 2011

10 Spir

Skov og Naturstyrelsen har lavet en ny kampagne for MTB-ruterne i deres skove. Kampagnen hedder 10 Spir, og peger på de ti bedste spor ud af de i alt efterhånden 40 spor der er i de danske statsskove.

Sjovt nok forbigår de Geels skov som ellers er ret god, men den behøver bestemt heller ikke mere reklame. Dels er der allerede for mange på sporet der, dels er det heller ikke uproblematisk med skovens andre brugere.

Så er der bedre plads i Store Dyrehave, hvor jeg jo var forleden, uden at møde et eneste andet menneske. I lørdags gik turen til Tokkekøb Hegn. S&N regner den til St. Dyrehave, men selvom sporene hænger sammen, er der nu også en selvstændig rundtur i T-Hegn, cirka 9 km, men så kan man jo tage den to gange.

Sporet var vådt, undtagen i granskoven, men alligevel var der et godt flow i den. Løvskovsbunden er let at fedte op, så eftersom vi var 6 og det begyndte at regne, var anden runde lidt sværere end første. Her kom Nobby Nick dækkene med deres store knopper til deres ret. Ingen større problemer med at stå fast.

Selvom jeg tager svingene med ro, har respekt for forhjulsudglidninger, og 29´erne er lidt tungere at få til at skifte retning, kunne jeg alligevel rulle fra de fleste (enkelte fulgte dog godt med ;-) ) I alt blev det til 25 km god intervaltræning, som kan mærkes her dagen efter.

Min gode kollega Henrik, fik desværre en kort tur, kun 200 m så satte en gren i bagskifteren ham ud af spillet. Ærgeligt!

 Så har vi prøvet tre af de ti spir (St Dyrehave, Hareskoven og Bidstrup). Nordskoven og Blåbjerg må være de næste på listen, eftersom de ligger tæt på den jyske familie ;-)

 Men, også andre end S&N laver gode MTB-ruter. Syd-Djurs kommune har anlagt en rute ved Ebeltoft, som også skulle være ret god. Støttet af EU-midler, med drop, burns og andre tekniske finesser. Dejligt at se, at gode og sunde friluftsinteresser er i fremvækst. ;-)

Ingen kommentarer: