søndag den 19. februar 2012

Dune bashing i Qatar

En lang mellemlanding i Qatar skulle selvfølgelig udnyttes til en ørkentur, til Thits store begejstring.Han kører grundliggende to forskellige figurer, og det kan i høj grad sammenlignes med ski. Dels en kasteparabel, som betyder, at farten og tyngdekraften laver alt arbejdet, dels skøjter han sidelæns med bilen, ganske som når man kanter skiene på bjerget. (her altså blot med bilen) Trikket er, at sandet er fint og løst. Men, han viste os nu også (med os alle i bilen) at man kan køre lige ned af, hvad der ligner en lodret skråning, under fuld kontrol. ja sågar stoppe.

Dækkene er stort set uden mønster, for tricket er, at surfe afsted ovenpå sandet, ikke skovle sig ned. Samme når farten skulle reduceres, så skete det med en stribe sving, igen som på ski, ikke ved at bremse, for det skubber en stor bunke sand foran hjulene, som man så skal over, når man skal videre. Meget interessant, med den rette teknik kan biler meget mere end man skulle tro!

For tekniknørderne kan jeg oplyse,at dæktrykket er 15 PSI (en bar) og at DSC skal være helt koblet ud!

Det var ellers lidt af en øvelse at få turen på plads. Jeg havde ikke arrangeret noget på forhånd, for jeg var ikke 100% sikker på at kunne få et visum til at træde ud af lufthavnen. Det viste sig ikke at være noget problem, blot skulle man kunne fremvise et kreditkort (sic!) Jeg havde så regnet med, at der var en skranke i lufthavnen hvor man kunne booke et trip ud i ørkenen. Nej... Qatar Airways har ture, men det var fredag, så deres rejsebureau var lukket (fredag er jo helligdag i Arabien) og på internettet kunne jeg finde nogle telefonnumre, som ikke længere var aktive... bum bum, vi besluttede derfor at tage ind til Doha, for at opsøge det fineste hotel, Sheraton, hvor jeg gik hen til skranken, og oplyste mit ønske og regnede med at det kunne de da klare... skulle ikke lige have sagt noget om at vi lige var vadet ind fra gaden og ikke boede på hotellet ;-) Og søreme om ikke de kunne finde et rejsebureau der havde åbent og som havde turene på programmet, yes. Elsker luksushoteller!

1 kommentar:

Arne sagde ...

Rejsebrevene er spændende læsning og giver et fint indtryk af de mange sjove, anerledes og fremmede oplevelser i har haft.