søndag den 16. marts 2014

Danstrup Hegn

Eftersom MTB-sporten bliver mere og mere udbredt, er sliddet på sporene efterhånden blevet abnormt. Derfor støtter selveste Skov og Naturstyrelsen nu også op omkring sporbyggeriet. Tidligere havde de nærmest "leave no trace" som motto... hvilket sådan set er fint nok, hvis man er nogle få cykler i skoven.. så kunne de hygge sig over sporene efter tidligere tiders brug af skoven med stensætninger, hulveje etc.. Blot en lidt mærkelig holdning når de slev kører rundt med tonstunge skovningsmaskiner og horder af MTB-ryttere kan slide sig til hulvej i løbet af et par år.

Men, som sagt er SNS gået aktivt ind, der må bygges broer, laves rockgardens, små berms, drops og andre fine ting i skoevn.. og så går de også aktivt ind i at få spredt trafikken, dvs der kommet til stadighed nye spor.

Team Sol og Sommer var i går taget op til Danstrup Hegn ved Tikøb, et spor der blev anlagt sidste år, i samarbejde med cykelklubben i Fredensborg.

Danstrup Hegn er en virkelig flot skov, masser af små lunde, rydninger og søer samt afvekslende beplantning. Sporet er 15 km singletrack, med masser af snævre sving og tricky moves men hele tiden mulighed for at holde fart i cyklen.. et godt flow. Kører man den langsomt er den ok-let, kører man den hurtigt er den rigtig svær.  Utroligt underholdende! Nok Nordsjællands bedste spor!Ikke sidste gang vi er i Danstrup Hegn 

Ingen kommentarer: