lørdag den 15. oktober 2011

Men hjulene sidder jo forkert!

Normalt har en to-hjuler hjulene efter hinanden, men på denne står de ved siden af hinanden!
På kulturnatten kunne man i år prøve en Segway hos Ingeniørforeningen, og selvfølgelig kan der ikke være en to-hjuler i farvandet uden Team Sol og Sommer skulle prøve.

Segway blev sendt på markedet under stor hype tilbage i 2001, men har ikke helt fået den succes som opfinderen regnede med. Fed er den nu ikke desto mindre.

Under fødderne sidder et batteri, en motor og en kraftig computer. Systemet er selvbalancerende, ikke på grund af tyngedkraften eller andre naturlige fænomener, men fordi den kraftige computer hele tiden kan justere hjulene så bunden er nedaf og toppen op ;-) Frem og tilbage styres ved simpelhen at læne sig i retningen. Segwayen vil så forsøge at smutte ind under dig igen, hvilket betyder at den vil bevæge sig. "Til siden" sker ved at tilte styret til højre/venstre.

Lyder det kompliceret? Det er det ikke in real life. Der var lang kø og man kunne tydeligt se folk kæmpe de første 20 meter, hvorefter det bare gik over stok og sten. Ingen andre transportformer kan beherskes på så kort tid. Kan du selv huske da du skulle lære at cykle?

Har du fået lyst til at prøve, så kan en tur forbi Danfoss Universe på Als, anbefales.

Ingen kommentarer: