onsdag den 13. marts 2013

Stiv luft - første hverdagstræning

Der var et indlæg i avisen forleden, hvor en forsker  havde udregnet, at kold luft er tykkere end varm luft (ja rigtigt), og det så meget, at det kunne give op mod 5-8% mere i luftmodstand (mere tvivlsomt)

Men, sådan føltes det nu alligevel i dag. Med et par søndage på racer i bagagen, er det nu tid at begynde hverdagstræningen igen. Høj solskin, blå himmel og vindstille, hvad kan man ønske sig mere? Jo, måske lidt varme, for temperaturen holdt sig under -4 grader!  Jeg synes i den grad det var hårdt!  Måske er luften tykkere når det er så koldt.. eller mere sandsynligt.. det med at have travlt en hel arbejdsdag, og så gå hjem og køre en god lang tur på cyklen inden aftensmaden, er noget man skal vende sig til igen!

Hanne var med, og kørte forb.. godt og hurtigt over bakkerne. Det er tydeligt, at den forøgede træning (141 km på fire dag) giver noget. Det gik langt hurtigere end i søndags. Vi blev enige om, at vi var gode til at holde krudt under hinanden ;-)

Søndag var ikke så hårdt, eller også mærkede vi det ikke. Det var samme minus temperatur og så blæste det en storm fra øst, så Øresund lignede Vesterhavet med brus og bølger, og ved Eremitagesletten måtte  man køre helt sidelæns. Dejligt var det, men godt vi har godt vintertøj! 

Ingen kommentarer: