søndag den 18. maj 2014

Oakley Limited Edition Echelon Jawbone Transitions® SOLFX™

For nogle år siden lavede en af de førende solbrilleproducenter, Oakley, en "nu-skal-vi-vise-hvad-vi-kan" cykel-solbrille med alle deres teknologier i. Stellen var printet carbon, som hyldest til carbon-racercyklerne, men altså kun printet, fordi ingen på daværende tidspunkt havde lavet et stel i rigtig carbon. Det ser lidt noller ud, men meningen er god nok ;-)

Brillen udkom i en limited udgave, dvs de lavede kun et begrænset antal og efter at have trippet noget rundt om mig selv, for den var ikke hel billig, gik vi ind i Oakley-butikken på Covent-garden i London, hvor de havde et enkelt eksemplar tilbage, liggende gemt i et hjørne på lageret... mon en af medarbejderne havde håbet på... ;-)

Glasset er to-farvet, dvs mørkere op mod himlen, og lysere ned mod jorden, med kontrastforøgende farve, selvtonende så de bliver mørkere jo mere solen skinner, med en metalbelægning så pludselige lysskift ikke blænder, som fx ved udkørsel fra en tunnel og så hygrofobisk, dvs vandafvisende, således at tåge og regn automatisk blæses af når man kører. Hullerne i glasset er for at forhindre de dugger på en svedende cyklist.

Efter nu at have kørt med dem nogle år, må jeg sige.. det virker... altsammen! De er kanongode!

En ting mere kan de, de er slagfaste. Hverken glasset eller stellet går i stykker eller skærer øjne og ansigt i småstykker, når man smadrer hovedet ned i asfalten med 55 km/t.  Det er nu til al overflod afprøvet! Til gengæld er de ikke 100% ridsefaste, ja forståeligt nok blev glassene så skrammede at det var slut med dem.

Bugger! Der er sgu ingen, ej heller Oakley der har lavet nogle glas, der er lige så gode siden.  Den lokale brillebutik skaffede et par glas der ligner, men hverken er tofarvet eller selvtonende. Brillen kan bruges igen, men specielt den selvtonende effekt var rent luksus.. toningen passede altid perfekt, i solskin eller gråvejr...  Og på gårsdagens cykeltur fangede jeg også den dybere fordel ved tofarvningen.. det er simpelthen nemmere med det perifere syn at se cykelcomputeren og ikke mindst at holde en fast afstand til baghjulet på cyklen foran.. og det er jo vigtigt når man kører så tæt som vi..

Så hvad f.. gør man, når man er blevet vant til toppen af poppen, og ingen laver noget der er lige så godt længere?

En omhyggelig google-søgning afslørede en Oakley-brille-samler i Californien, der havde en helt ubrugt til salg fra sin samling, i fineste stand. ... ... Nu er den på vej til Danmark.. længe leve den globaliserede verden. :-)   Han var såmen ikke en gang dyr, alle ting er billigere i USA, men lad os nu se hvad det hjemlige Told og Skattevæsen siger.. hospitaler og lign. skal jo have budgetter ;-)

Ingen kommentarer: