torsdag den 21. juni 2007

Team CSC er ren

På politikens hjemmeside offentliggør læge Rasmus Damsgaard resultatet af sin store test af cykelrytterne på Team CSC. Over 400 tests har han taget, heraf mange af dem udenfor løb, og de er alle rene og med en hæmatokritværdi under grænserne. Men nok så vigtigt har han lavet en blodprofil på rytterne, dvs en sammenligning over tid af hver eneste rytters blod, og den viser ingen ændringer ud over hvad der normalt kan forekomme.

Det er ærgeligt, at der skal så drastiske midler til, for at generobre tilliden til cykelrytterne, men det skal der!

Hvis cykelsportens bagmænd vil andet end levere god underholdning, (som kun medicinalproducenter vil kigge på) må de komme op af stolen og udbrede Rasmus Damsgaards testsystem til de andre teams også.

Fantastisk ærgeligt, at Bjarne Riis ikke benyttede lejligheden ved hans indrømmelser til at sige, at han havde været der, og væmmedes ved hvad han så, og det var derfor han havde lavet Team CSC. Netop for at rense ud i systemet. Så ville han formodentlig været kommet længere end ved blot at fastslå, at han vandt et løb bland lige(dopede)mænd, og at selve præstationen stadig var et højdepunkt i hans liv.

Ingen kommentarer: