søndag den 19. maj 2013

Harzen 2013

Traditioner er hyggelige, og således er det nu tredje år at OCC er i Harzen, og vi er med. Træningen giver pote, for nu kører hele Team Sol og Sommer det lange program.

Således blev det til 281 km og 4.375 hm på de godt to dage.

Efter en lille aften-opvarmingstur for at rette benene ud efter den lange bustur, stod programmet på førstedagen på Klassikerruten:

En dejlig rute, hvor specielt turen fra Clausthal-Zellerfeld til Lautenthal er en ren fornøjelse. Et let fald over mange kilometre giver fornemmelsen af evig medvind. Steile wand - Opstigningen fra Altenau til hovedvejen mod Braulage er derimod sej, lang og let kedelig, fordi det er en hovedvej, 6 km med gennemsnitlig 6%. Resten af vejen hjem mod Braulage er derimod ren ræs. Feedt. Jeg legede lead out for Asgers tidligere klassekammerat August, som var med, og i øvrigt gav os alle baghjul. 13 år! Han kommer til at opnå store resultater, hvis han bliver ved.

Dag to stod det på Kongeetapen, som i år blev på 136 km.

Som traditionen byder, var der kaffe i Goslar, hvor vi endnu en gang gik glip af det berømte klokkespil :-(  og ellers er højdepunktet stigningen op fra Osterode.. en lang og stejl stigning der fint kan matche sig op mod nogle af bjergene i Pyrenæerne. Nedkørslen til Osterode er rent autobahn, en bred, lige vej med ny asfalt. Her fik jeg vist sat ny hastighedsrekord: 77,6 km/t ... alt rigeligt!

Sidst blev den berømt/berygtede bakke i Skt Andreasberg kørt. Det er en bakke, som med 18% stigning slår den ellers så berømte Kiddesvej i Vejle med flere længder. Har man en 30´ i bag, kan man dog køre den lige op, hvis ellers man kan holde til at stå op så langt. Har du "kun" en 28´ i bag må du zigzagge ;-)

Da vi kom tilbage til Braulage var der gået total druk i førsteholdet.. og puha.. to store fadøl forsvinder hurtigt efter en lang arbjedsdag.. virkningerne ikke helt så.

På sidstedagen ville vi tage en relativ flad etape ind i DRR, som vi også kørte sidste år. En rigtig flot tur i en å-dal. Desværre regnede det og temperaturen lå under fire grader, så vi kortede den af til 24 km. Jeg havde mit vintertøj med, incl mine neopren-"dykker"-handsker.. så jeg havde det fint. Flere af de andre klagede dog over først at have fået varmen igen flere dage efter ;-) Nå men, det betød at bussen kunne køre et par timer tidligere, og det var fint nok.

Harzen er dejligt og holdet hyggelig.. Helt klart et must i 2014 også!

Ingen kommentarer: