tirsdag den 7. maj 2013

Nu som Randonneur

Det måske mest hard-core cykelløb for motionister går fra Paris til Brest t/r - PBP, i alt 1.200 km, mere eller mindre i et hug! Det køres hvert fjerde år, så skal man med, skal man overveje tidspunktet!

Forudsætningen for at deltage er, at man har kørt en "Brevet"-serie, som er en stribe ture på 200-300-400 og 600 km samme år som PBP-løbet. Da antallet af danske deltagere er begrænset, kommer de, der i de foregående år har kørt flest Brevets først i køen.

Der bliver cyklet meget derud på vejene!

Brevets fungerer sådan, at man kører en på forhånd angivet strækning, og undervejs går ind på forskellige tankstationer og får et stempel som bevis på at man var der. Hjemme igen puttes stempelkortet i en postkasse så Audax-Denmark (cykelklubben som står bag) kan bogføre dine ture. Efter et Brevet må man kalde sig Randonneur  ;-)

Hvorfor nu den smøre.. er jeg på vej til PBP? Nope, men dele af holdet der skal køre Styrkeprøven til sommer er, og vi kørte derfor en fælles træningstur sammen med de øvrige randonneurs ud over de solbeskinnede sjællandske bakker i lørdags. 214 km blev det til og små 2000 højdemetre. Det svarer nogenlunde til en halv Styrkeprøve.

Styrkeprøveholdet kørte ret pænt, men det var med en vis ærefrygt jeg observerede de gamle Randonneurs, der på skift sejlede afsted 30 meter foran feltet i ensom majestæt i modvinden med 32 kmt. Her var da helt klart tale om nogle rigtigt seje langturssejlere, med jernben og -bag!  Benovelsen varede dog kun 40 km, indtil de eksploderede og droppede ud af toget.. det havde været for hårdt for dem...  Jamen altså.. man skulle sku da tro at så gamle og erfarne drenge kendte sig selv og kunsten at ligge på hjul.. nå men det gjorde de så altså ikke.

Fra OCC var vi tre der deltog, og det står ret klart, at vores hidsige intervaltræning giver mere end de andres diesel-tons med mange kilometre.. også når der skal køres langt. Vi sad simpelhen med mere overskud til sidst, også selvom der både var blevet trukket og skubbet til den store guldmedalje. Ingen var nu ringe !

Vi kørte med et snit på 28,9 km/t, men holdte ganske mange pauser, så sammenlagt kom vi rundt med et snit på 25,4 km/t.. målet for Styrkeprøven er 24,5 km/t.

TelemarkTours i 2011 (250 km, 2500 hm) blev kørt med 27,0 km/t og Sjælland Rundt i 2010 (319 km, 1600 hm) blev kørt med 27,4 km/t... Så når vi kører selv, bliver der kørt væsentligt stærkere.. Selvom Styrkeprøven nok skal blive en hård oplevelse, er det bestemt indenfor mulighedernes grænse!

Ingen kommentarer: