mandag den 26. januar 2009

Germansk grundighed

Det var ikke ligefrem tyskerne som opfandt design, men på den anden side er der vel ingen tvivl om, at det er mere sikkert at køre i en grundig konstrueret tysk panzer-kampfwagen end i en engelsk sportsvogn.

Hva nu?

Jo, jeg havde fornøjelsen af at købe det tyske cykelblad BIKE forleden. Og overstylet kan man vel næppe kalde forsiden:


Nærmere grim af h.. til, men for hulan da, hvor der de grundige de der germanere. Det er et månedsmagasin, men der er læsestof til flere måneder i bladet. Og det er altså ikke fordi jeg er ringe til tysk.. tvært om.

Et par sider om to forskellige fully MTB, kan vel næppe overraske i et MTB-blad, men når der så kommer 16 sider med dæktest... eller når man smadrer 27 nye carbon-rammer i en testbænk, for at konstatere om carbon er mere holdbar end alu.. så begynder jeg at tage hatten af! 

Vidste du i øvrigt at bredden af dækket kun har marginal betydning for rullemodstand på asfalt, men at brede dæk giver mindre rullemodstand på en blød bund end tynde dæk? Eller at rullemodstanden falder dramatisk jo mere luft du lukker ud, hvis du kører på en blød bund? Medens nogenlunde det modsatte er tilfældet på asfalt? Det lyder jo sådan set meget rimeligt, men nu er det også bevist.. med tysk grundighed.  (Åh jo, skal du køre MTB i Nordsverige, er der da også lige en 2-3 sider om pigdæk)

Hjemmetrænere og kosttilsætning er også under kritisk blik.. Men da der ikke kun skal være tests, er der så også lige beretninger at køre på MTB i Schwarzwald, SaudiArabien, Sicilien, Willigen(et eller andet sted i Tyskland), Saalbach-Hinterglemm (er det ikke Østrig?), om at holde weekend i Schwarzwald, og så lige igen en test, denne gang af MTB-forholdene på middelhavs-mm-øer, såsom Korsika, Sardinien, Kreta, Cypern, Teneriffa og flere.. komplet med karakterer... und alles...

Boganmeldelser og en analyse af hvad der sælger mest i Tyskland, hardtail eller fully...

Alt sammen for 40 kroner, perfekt når man sidder i sofaen med ømme ben efter en intensiv weekend.

Geil gell?

Ingen kommentarer: